Bas Wilberink

MTC Hasselt viert Euifeest en 35-jarig jubileum

Cultuur

HASSELT - Bij MotorToerClub (MTC) Hasselt is het de komende weken twee keer feest. Zo vieren de leden op 27 augustus het Euifeest met de Euifeesttoertocht. In september bestaat de club 35 jaar. Ook daaraan wordt een toerrit gekoppeld. Beide tochten zijn toegankelijk voor alle motorrijders uit Hasselt en omgeving.

Op dinsdagavond 27 augustus zijn motorrijders welkom voor de jaarlijkse Euifeesttoertocht. Na een kop koffie worden rond 19.00 uur de motoren gestart voor een tocht van circa 100 kilometer. Bij terugkomst - zo rond 21.15 uur - is er nog volop gelegenheid om onder het genot van een drankje gezellig na te praten. “Onderweg is het genieten op de landelijke weggetjes waar een tankstation soms ver te zoeken is”, aldus de MTC. “Verschijn dus wel met een volle tank aan de start. Het doel is namelijk altijd: samen uit, samen thuis.” Deelnemers aan deze toertocht betalen voorafgaand aan de start 1 euro.

In september viert MTC Hasselt opnieuw een feestje. De club bestaat op 5 september 35 jaar. Ter gelegenheid daarvan is er op zaterdagmiddag 14 september een jubileumtoertocht. Iedereen is vanaf 13.30 uur welkom om mee te rijden met de 100 kilometer lange tocht. Vertrek om 14.00 uur. Deelname kost 1 euro.

Plaatsgenoten Henk Kuterman en Henk Timmerman vatten destijds het plan op om een motorclub op te richten in Hasselt. Ze plaatsten een oproep in De Zwartewater Express om te inventariseren of er meer motorrijders in Hasselt waren die behoefte hadden zich te verenigen. Dit bleek het geval. Zo’n 20 aspirant-leden meldden zich en op 5 september 1984 werden de verenigingsstatuten ondertekend. In de beginjaren werden clubavonden gehouden in het gebouw van de IJsclub aan de Stenendijk. Later kreeg de club de beschikking over een ruimte aan de Regenboogstraat en 25 jaar geleden, in 1994, betrokken zij het huidige gebouw aan de Burgemeester Malcorpslaan.

Meer info: www.facebook.com/mtchasselt.