Bingoavond in Hasselt, opbrengst voor Jeurom
Bingoavond in Hasselt, opbrengst voor Jeurom brugmedia.nl

Bingoavond in Hasselt, opbrengst voor Jeurom

Cultuur

HASSELT - In het gebouw van Hasselts Fanfare aan de Van Haersoltelaan 11 wordt zaterdag 28 september een bingoavond gehouden. De hoofdprijs is 250 euro contant, naast vele andere vlees- en geldprijzen.

De opbrengst van deze bingo is bestemd voor Jeurom; een actieve en enthousiaste groep van twaalf jongeren die middelen werft om een dorpshuis in Roemenië verder op te knappen. Daarvoor is veel geld nodig, laat de groep weten. De jongeren hopen in de komende herfstvakantie naar het dorpje Magyarózd af te reizen om de bovenverdieping van dit dorpshuis op te knappen.

“Het dorpshuis heeft een brede maatschappelijke functie, maar is in verval geraakt toen het gebouw, onder het communisme, door de staat is ingevorderd”, laat de organisatie weten. “Recentelijk is het gebouw weer in eigendom overgedragen aan de bewoners en is het de uitdrukkelijke wens om het weer op te knappen.” Vorig jaar heeft een groep jeugd uit Hasselt de buitenkant met succes aangepakt. Nu is het de bedoeling dat de bovenverdieping een opknapbeurt krijgt.

De zaal is open om 19.30 uur, de bingo begint om 20.00 uur. De organisatie hoopt op een volle zaal.