Gert van Hoef geeft orgelconcert in Hasselt
Gert van Hoef geeft orgelconcert in Hasselt brugmedia.nl

Gert van Hoef geeft orgelconcert in Hasselt

Cultuur

HASSELT - De jonge organist Gert van Hoef geeft zaterdag 28 september een concert in de serie 'Hasselt Orgelstad 2019'. Hij bespeelt dan het bekende Knol-orgel van de Grote- of Stephanuskerk.

"Het concertprogramma is gevarieerd. Het bevat enerzijds improvisaties van Gert en bewerkingen van Feike Asma en John Propitius over bekende geestelijke liederen en anderzijds bekende klassieke stukken van Bach, Händel, Franck, Vierne en Widor", aldus de organisatie. "Dit populaire orgelconcert is daarmee ook heel geschikt voor liefhebbers van orgelmuziek over bekende geestelijke liederen."

Van Hoef begon op dertienjarige leeftijd met orgelspelen en vrijwel direct werd zijn talent zichtbaar. In juni 2008 begon hij met orgellessen en al een ruim half jaar later, in januari 2009, won hij het Interclassic Orgelconcours bij Johannes Orgelbouw in Ede in zijn leeftijd- en muziekcategorie.

Vanaf 2010 studeerde Van Hoef bij de bekende Voorthuizense concertorganist Evert van de Veen die hem voorbereidde op het conservatorium. Sinds 2013 studeert hij hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2015 won hij het Govert van Wijn Orgelconcours in Maassluis en in 2017 rondde hij zijn Bacherloropleiding in muziek (orgel) af met een eindexamen op het majestueuze Müllerorgel in de St. Bavo in Haarlem. De jury was onder de indruk en beloonde hem met 8,5 punten (uit 10). In 2018 rondde hij zijn conservatoriumopleiding af en behaalde hij zijn einddipploma.

Sinds het prille begin van zijn orgelcarrière plaatst Van Hoef filmpjes van zijn orgelspel op YouTube. Mede daardoor geniet hij al jaren grote bekendheid en geeft hij inmiddels vele concerten in binnen- en buitenland.

Het volledige programma voor dit concert en de andere concerten in de concertserie is te vinden op de website www.vriendenvanhetknolorgel.nl of de facebookpagina van het Rudolph Knol-orgel. Op zaterdag 28 september is de kerk om 19.30 uur open en begint het concert om 20.00 uur. Een beamerscherm en beeldverbinding zijn aanwezig zodat bezoekers de organist op beeld kunnen zien en mee kunnen kijken tijdens het spelen. De entreeprijs voor dit concert is 10 euro per persoon. Voor 65-plussers is het tarief 8 euro. Kinderen en jongeren onder de vijftien jaar mogen gratis naar binnen.