Afbeelding
Wilko Visscher

'Hageldis' winnaar van jeugdcorso Sint Jansklooster

Cultuur

SINT JANSKLOOSTER - De jonge wagenbouwers van corsogroep Frontaal hebben de derde editie van het vernieuwde Jeugdcorso in Sint Jansklooster gewonnen met 'Hageldis'. In de categorie '5.000 dahlia’s en meer' werden zij eerste. In totaal trokken zaterdag 34 startnummers over een zonovergoten parcours. Enkele duizenden toeschouwers, zo schat de organisatie, genoten van de jeugdigde ‘dahliareusjes’.

Mede dankzij een eerder ontvangen subsidie van de Provincie Overijssel werd ook dit jaar groots uitgepakt. Net zoals bij het grote Corso stond er een tribune en liepen er meerdere jeugdkorpsen mee. Na de opening door wethouder Trijn Jongman trok de stoet door het feestelijk versierde dorp.

In de categorie '5.000 dahlia’s en meer' was de eerste prijs voor de ‘Hageldis’ van corsogroep Frontaal. In de reeks wagens van '1.000 tot 5.000 bloemen' was een eerste prijs weggelegd voor De Moaties. De Watties wonnen in de categorie '10 tot 1.000 bloemen'. De jeugdafdeling van Corsogroep The Next won de figuratieprijs. De volledige uitslagen van het Jeugdcorso zijn te vinden op: www.covsintjansklooster.nl.

Na een succesvolle afsluiting van het corsoseizoen maakt de Christelijke Oranje Vereniging zich op voor het volgende evenement in Sint Jansklooster. Op zaterdagavond 26 oktober wordt de traditionele Theaterwandeltocht gehouden. Deelnemers leggen dan een tocht van ongeveer 5 kilometer af door de omgeving. Onderweg maken zij kennis met de wagenbouwersgroepen en hun bijbehorende toneelspel in de openlucht.