Gijs Leusink / Breman.net

Winterfair in Genemuiden

Cultuur

GENEMUIDEN - In het centrum van Genemuiden vindt vrijdag 13 december van 16.00 tot 21.00 uur de winterfair plaats. Onder andere met zo’n vijftig marktkramen, foodtrucks, een gratis te betreden ijsbaan (met begeleiding door het eerste damesvoetbalteam) en de jubilerende hoofdsponsor Beens Groep die zich presenteert op het Havenplein, evenals de Buuz’nrieders met tientallen oldtimers.

Daar is ook de opstapplaats voor de ‘Beens Express’ die Genemuiden doorrijdt. Verder komt het Kamper Trompetterkorps in actie (van 19.00 tot 20.00 uur), zijn er midwinterhoorns te horen (inclusief miniworkshops) en worden er miniconcerten gegeven in de Hervormde Kerk (voor het goede doel ‘Hart voor de Roma’). Bij de schietkar van de schietvereniging kan iedereen een poging doen. Daarnaast staat er een grote horecatent voor een hapje en drankje voor ‘t Olde Staduus.

Voor de juwelier staan een kinderdraaimolen, een arrenslee en een winterdorp met skihutten en een sneeuwkanon. Bij de fotoshootcaravan kunnen bezoekers een gratis fotostrip maken.