Afbeelding

De Bovenkerk van Kampen bruist deze zomer van muzikale activiteiten!

Cultuur

De Bovenkerk van Kampen bruist deze zomer van muzikale activiteiten!

In de maand augustus worden elke woendag- en zaterdagavond concerten gegeven in de Bovenkerk van Kampen. Op de woensdagavond kunt u genieten van romantische programma’s, waarop zowel koraalbewerkingen als goede literatuurstukken staan. Toegankelijke organisten, die het Hinsz-orgel in al z’n facetten laten klinken.

Woensdagavondserie

Op woensdag 5 augustus zal YouTube-organist Gert van Hoef een concert verzorgen. Hij is zowel in het binnen- en buitenland bekend. Woensdag 12 augustus speelt Leo Ravensbergen in de Bovenkerk. Hij is een oud-leerling van John Propitius. Leo zal veel werk van zijn leermeester Propitius spelen! Op woensdag 19 augustus zal de bekende organist Pieter Heykoop voor u een orgelconcert verzorgen. Pieter viert dit jaar zijn 45-jarig jubileum. Hij zal zijn mooiste orgelimprovisaties van de afgelopen 45 jaar voor u spelen. De woensdagavondserie wordt traditioneel afgeslopen op de laatste woensdagavond van augustus door Marco den Toom. Dit concert vindt plaatst op woensdag 26 augustus

Zaterdagavondserie

Dit jaar is er voor eerst op de zaterdagavond ook een serie. Deze serie heet ‘muzikale ontmoetingen op de zaterdagavond’. Op deze avonden is niet alleen orgelmuziek, maar ook piano, hobo, trompet en panfluit. Op 1 augustus verzorgen Boudewijn en Lydia Zwart een muzikale ontmoeting. Naast orgel en piano zal ook mobiele carillon te horen zijn. Zaterdagavond 15 augustus verzorgen Evert van de Veen en Aniek van Oosterom (panfluit) een mooi programma. Op 22 augustus geven de bekende Kamper organist Gerwin van de Plaats en Evelyn Heuvelmans (hobo) een muzikale ontmoeting. De zaterdagavondserie wordt afgesloten met een feestelijk programma dat wordt verzorgd door Harm Hoeve, Johan Bredewout en Arjan & Edith Post (trompet).

De entreeprijzen bedragen voor beide series € 12,50 p.p. (kinderen t/m 12 jaar gratis; aanmelden wel verplicht).

De aanvangstijd van de concerten is 20.00 uur. Tijdens de concerten gelden de algemene richtlijnen van het RIVM. Bent u ziek of hebt u verkoudheidsklachten, dan blijft u dus ook thuis.

Allen hartelijk welkom! Niet alleen voor de muziekliefhebbers is het een groot genoegen dat de concerten weer door mogen gaan. Ook de organisten en andere musici staan weer te popelen om live voor publiek te mogen spelen. Voor hen was de afgelopen periode ook een zware tijd. Zij verzorgen graag weer een mooie muzikale avond voor u. Maak hen dus blij met uw komst!

Aanmelden via www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen

Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl

Hartelijk welkom!

Abonneer gratis

op de digitale krant