Geveltekst uit 1649 die is bewaard gebleven van de NH Kerk Zwartsluis.
Geveltekst uit 1649 die is bewaard gebleven van de NH Kerk Zwartsluis.

Open Kerkendag in Zwartsluis

Kerk

ZWARTSLUIS - De gemeente Zwartewaterland organiseert op zaterdag 15 september voor het eerst een Open Kerkendag. In de Hanzestad Hasselt worden vooral ’s middags een aantal activiteiten georganiseerd. De kerken in Zwartsluis doen ook mee.

Zij organiseren op de zaterdagmorgen van half elf tot ongeveer kwart voor twaalf in de Hervormde Kerk een bijeenkomst. Hierin zal centraal staan het religieus erfgoed van Zwartsluis. Er worden enkele presentaties gegeven van de kerkgebouwen vanuit het verre verleden naar het heden. Kerkgebouwen van toen die er nu niet meer zijn of een andere bestemming hebben gekregen naar de kerkgebouwen die nu nog in gebruik zijn.

De presentaties zijn samengesteld door Thijs Oosterhof, archivaris van de Historische Vereniging Zwartsluis. Hij beschikt over veel fotomateriaal. Bij de presentaties mag iedereen meedoen aan het gesprek over de Sluziger kerkhistorie. De presentaties worden afgewisseld met liederen gezongen door het koor Mixed uit Zwartsluis onder leiding van dirigent Ina Lok. De organisatie van de bijeenkomst is in handen van de REFO 500-werkgroep.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Open Kerkendag op zaterdag 15 september in de Hervormde Kerk. Aanvang 10.30 uur.