Sportclub Genemuiden verspeelt weer dure punten

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN ? Opnieuw heeft Sportclub Genemuiden thuis dure punten verspeeld. Zaterdag was het lange tijd veel beter dan Flevo Boys, maar de ploeg van trainer Hennie in 't Hof verzuimde om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Dat kwam Sportclub Genemuiden uiteindelijk duur te staan. In de 74ste minuut scoorde Arjen Postma de gelijkmaker namens Flevo Boys. Genemuiden was niet meer in staat om de schade te herstellen.

De wedstrijd tegen Flevo Boys vertoonde veel overeenkomsten met het thuisduel tegen VVOG. Ook toen was Sportclub Genemuiden grote delen van de wedstrijd oppermachtig, maar verzuimde het de beslissende tik uit te delen. Toen kwam de tegenstander terug, dat was zaterdag niet anders.

Sportclub Genemuiden trok na de eerste tien minuten de regie naar zich toe tegen Flevo Boys. In de 11e minuut was er de eerste kans voor de thuisploeg. Flevo Boys werkte de bal niet goed weg. Jacco Riemens haalde uit. Zijn inzet ging over het doel. Sportclub zette aan. Twee minuten later schoot Masies Artien van afstand naast. In de 14e minuut was er een schotkans voor Riemens. Zijn schot werd net op tijd geblokt.

Genemuiden had Flevo Boys in de tang. De ploeg uit Emmeloord had grote moeite met de lopende mensen van Sportclub en de kansen stapelden zich op. In de 19e minuut werd Patrick Lip weggestuurd. Anne van der Kolk wilde uithalen, maar er zat net een verdediger tussen. Twee minuten later trok Tjeerd Korf naar binnen. Hij kapte, draaide en haalde uit. Het schot ging over. In de 28ste minuut kreeg Sportclub Genemuiden eindelijk de verdiende beloning voor het goede spel. Na een fraaie actie van Riemens bleef Anne van der Kolk kalm en werkte beheerst af: 1-0. Genemuiden ging door en had in de 31ste minuut pech. Riemens haalde uit, maar zijn uithaal eindigde op de lat. Twee minuten later was er een grote kans voor Gieljan Tissingh, maar zijn afwerking was ondermaats. De poging ging naast.

Vervolgens kreeg Sportclub Genemuiden te maken met blessureleed. Mike van der Kooy verstapte zich en moest geblesseerd afhaken. Siebren Visscher was zijn vervanger. Zonder een van de rotsen in het centrum achterin oogde Sportclub ineens kwetsbaar. Al snel ontstond het eerste gevaarlijke moment voor het Sportclub-doel. Sportclub had voor het eerst geen antwoord op een serieuze aanval van Flevo Boys. Jarno van der Wal kon uithalen. Doelman Albert Flier bracht redding. Even later nam Arjen Postma het doel ineens onder vuur. Flier zag de pegel naast gaan.

Het eerste gevaarlijke moment in de tweede helft kwam ook van Flevo Boys. Uit een voorzet vanaf rechts kopte Jarno van der Wal over. In de 59ste minuut zorgde Tjeerd Korf voor gevaar. Zijn schot werd gepakt door keeper Rodney Rosink. In de 62ste minuut mocht Sportclub Genemuiden verdediger Artien dankbaar zijn. Na geklungel achterin, zag Arjan Nijboer een aantrekkelijk leeg doel voor zich. Artien zag het gevaar en greep resoluut in.

Sportclub Genemuiden kreeg ook in de tweede helft een aantal goede kansen, maar de wedstrijd was in het tweede bedrijf wel meer in balans. Flevo Boys kreeg steeds meer vertrouwen in een goed resultaat en ging meer naar voren spelen. Paul Bergtop loste in de 66ste minuut een waarschuwingsschot. Zijn uithaal ging naast.  Drie minuten later was Jansen kansrijk, maar keeper Rosink bracht redding. Even later claimde Sportclub Genemuiden een strafschop toen Martijn Jansen naar de grond ging. De arbiter liet doorspelen. Een minuut later werd een schot van Artien gepakt door goalie Rosink.

Het lukte Genemuiden niet om meer afstand te nemen en in de 74ste minuut voltrok zich een rampscenario voor Sportclub Genemuiden. Arjen Postma haalde vanaf zo'n twintig meter uit en de bal vloog achter Flier in het doel.  Daarna kregen beide ploegen nog kansen op de zege. Zo ging een inzet van Ibo Pala van Flevo Boys maar net naast. In blessuretijd was er nog een kans voor invaller Stef van der Velden. Doelman Rosink bracht redding met zijn been en sleepte daarmee voor zijn ploeg een punt binnen.