Pedro Sluiter

Van der Breggen derde bij WK-ploegentijdrit

Sport

ZWARTEWATERLAND - Op de eerste dag van de wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Richmond is wielrenster Anna van der Breggen met haar teamgenoten van het Rabo-Liv team derde geworden bij het onderdeel ploegentijdrit.

Halverwege de koers werd al duidelijk dat het goud en zilver niet naar het Rabo-Liv team zouden gaan. Boels-Dolmans, de Nederlandse ploeg van onder meer Ellen van Dijk, en het Velocio-Sram streden om de hoogste podiumplek. Deze strijd werd uiteindelijk gewonnen door Velocio-Sram. Zij kwamen zes seconden sneller over de streep dan de Boels-Dolmans formatie. Rabo-Liv kwam uiteindelijk 56 seconden tekort.

Het Brons is voor Anna een mooi begin van deze week. Aanstaande dinsdag staat de tijdrit op het programma. Voor Nederland staan hier Anna van der Breggen en Ellen van Dijk aan de start. Dan zal Anna nogmaals een gooi doen naar het goud. Zaterdag aanstaande zijn er drie mogelijkheden voor goud voor maar liefst drie deelnemers uit Zwartewaterland. Pascal Eenkhoorn en Dennis van der Horst strijden om de podiumplekken bij de junioren en Anna van der Breggen bij de dames tijdens de wegwedstrijden.

Pascal Eenkhoorn en Dennis van der Horst zijn vorige week nog op trainingskamp geweest met de nationale selectie, van Piet Kuijs, als een van de laatste voorbereidingen op de wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Richmond. Dat de vorm hier nog is aangescherpt blijkt uit de uitslag van de laatste voorbereidingswedstrijd op de wegwedstrijd van aanstaande zaterdag. Dennis van der Horst wint in een sterk deelnemersveld in het Belgische Hoesselt. In een geweldige vorm rijst Dennis van der Horst af naar Richmond. Het is te hopen voor de Zwartewaterlander dat hij deze vorm nog minimaal een week vast kan houden.