Brons voor Elianne Huitema op NK

Sport

ZWARTSLUIS/VEENENDAAL - Triathlete Elianne Huitema uit Zwartsluis heeft zaterdag tijdens het NK Sprint in Veenendaal een bronzen medaille behaald.

Tijdens de eredivisie werd gestreden om de Nationale Titel bij zowel de volwassenen als de junioren in één race. Om 14.00 uur doken zo'n zestig triathleten het water in voor de 750 meter zwemmen. Huitema was gelijk goed weg en samen met drie dames wist ze vrij snel los te komen van de groep.

Na 10 minuten en 15 seconden kwam Huitema als vierde dame uit het water en na een goede wissel zat ze als derde op de fiets. Met vijf dames vormde ze de kopgroep en het tempo lag hoog. Al vrij snel moest Huitema deze groep laten gaan en fietste ze de rest van de 20 kilometer in de achtervolgende groep waaruit een aantal nog naar de kopgroep zijn gefietst.

Na opnieuw een snelle wissel begon ze als zeventiende aan het 5 kilometer lopen. In de eerste ronde kon ze haar draai niet vinden en zakte ze verder naar achteren. Maar Huitema herpakte zich en ging vol de tweede ronde in. Ze haalde verschillende triathleten in. Met de nummer 2 bij de junioren in het zicht zette ze een flinke eindsprint in maar kwam net een seconde tekort. Na 1 uur, 3 minuten en 52 seconden kwam Elianne als dertiende over de finish en werd hiermee derde bij de junioren.