Sportclub verslaat IJVV (4-0)

(door Gerard Meijeringh)

KRAGGENBURG ? Sportclub Genemuiden heeft vrijdagavond in Kraggenburg tweedeklasser IJVV met 4-0 verslagen. De ploeg van trainer Hennie in 't Hof kwam wel laat op gang. Pas in de 40ste minuut opende Stef van der Velden de score. Na rust was het krachtsverschil veel groter.

Sportclub reisde donderdag af naar Kraggenburg voor een trainingskamp. Vrijdag ondergingen de spelers een zware obstaclerun, waarbij de voetballers weinig voor elkaar onder wilden doen. Na een korte rustperiode stond vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen IJVV op het programma op het veld van FC Kraggenburg.

In de eerste helft leek het er sterk op dat Genemuiden de trainingssessie nog in de benen had zitten. IJVV was  in het begin de betere ploeg,  maar echt grote kansen leverde dat niet op voor de IJsselmuidenaren.  Genemuiden was twee keer gevaarlijk. In de 12e minuut kon Patrick Lip afdrukken, na goed voorbereidend werk van Tjeerd Korf. De inzet van Lip ging echter over. Een minuut later ging een kopbal van Van der Velden via keeper Albert Jan Meuleman en de lat over. Drie minuten later kon Korf een solo niet bekronen met een treffer. Meuleman bracht redding. In de 19e minuut kopte de vrijstaande Jacco Riemens naast.

Genemuiden was in de eerste helft gevaarlijker dan IJVV, maar de tweedeklasser uit IJsselmuiden speelde verzorgd voetbal en kon Sportclub goed bijbenen. In de 40ste minuut kwam Sportclub goedkoop op voorsprong. Een lichte overtreding van Danny van den Berg werd zwaar bestraft met een penalty. Van der Velden benutte de strafschop en zorgde ervoor dat Sportclub met een 1-0 voorsprong ging rusten.

Voor de tweede helft bracht trainer In 't Hof veel nieuwe spelers. Alleen Tjeerd Korf, Albert Flier en Stef van der Velden mochten blijven staan. In de beginfase van de tweede helft waren er twee schietkansen voor IJVV'er Sonke de Velde. Daarna kwam eindelijk het krachtsverschil tussen beide ploegen duidelijk naar voren. In de 54ste minuut scoorde Korf op fraaie wijze de 2-0. Vanaf rechts trok hij naar binnen en schoot de bal vervolgens fraai in de linkerhoek. Vier minuten later viel de 3-0. Met een goede actie legde Korf de bal panklaar voor Van der Velden. De spits van Sportclub kon simpel binnentikken. Genemuiden was in het tweede bedrijf veel sterker dan IJVV. In de 84ste minuut kwam de 4-0 eindstand op het bord. Na een overtreding van Gerjon van den Berg op Christian Riemens ging de bal op de stip. Van der Velde kon vervolgens zijn derde treffer van de avond aantekenen. De spits had vlak voor tijd ook nog de 5-0 op zijn schoen, maar de paal voorkwam nieuw succes.

Zaterdag wordt nog één keer getraind in Kraggenburg. Daarna gaat de club weer terug naar Genemuiden. Komende dinsdag (18 augustus) oefent Genemuiden thuis tegen eersteklasser Go-Ahead Kampen. Zaterdag 22 augustus staat de eerste wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker op het programma. Op Sportpark De Wetering is asv Dronten dan de tegenstander.