Pedro Sluiter

Michel Klink: ?Niet meer ambitie om zo hoog mogelijk te spelen'

Sport

(door Mark de Rooij)
HASSELT - Hij was eigenlijk al gestopt met voetbal, maar door de overredingskracht van zijn vrienden bij Olympia '28, en een smeekbede van zijn vroegere aanvalspartner Kjelt Bonhof, is Michel Klink komend seizoen weer te bewonderen in Hasselt.

Het zal qua voetbal even wennen zijn voor de flegmatieke technicus, na twee seizoenen in de tweede klasse met Be Quick '28, maar voetbal is niet de reden dat hij terugkeert op Sportpark 't Hoenbroeck. ?Ik heb het er altijd heel erg naar m'n zin gehad. Dat is ook één van de redenen waarom ik terugkom. Het is een wat lager niveau, maar de gezelligheid komt daar voor terug. Niet dat het hier (bij Be Quick '28, MdR) niet gezellig was, maar het is toch wat meer presteren. Ik ben nu dertig en het is niet meer mijn ambitie om zo hoog mogelijk te spelen.?

Klink (begonnen bij WVF in de tweede klasse en in de hoofdklasse gespeeld bij WHC en Nunspeet) speelde van 2009/2010 tot en met 2012/2013 bij Olympia '28 in de noordelijke tweede klasse. Volgend seizoen komt hij met Olympia uit in de oostelijke vierde klasse. Na twee seizoenen strijden om de titel in de tweede klasse is dat voor Klink een behoorlijke stap terug, maar het is niet zo dat hij bewust heeft gekozen voor een lager niveau. In de winterstop had hij eigenlijk besloten om helemaal te stoppen met voetbal.

?Door de drukte met mijn werk had ik soms geen zin meer om naar training te gaan. In de winter had ik er soms echt moeite mee. Ik had ook al aangegeven bij de trainer (Arnie Pot, MdR) dat ik ging stoppen. Uiteindelijk begon het toch weer te kriebelen. Het wordt weer mooi weer. Dan heb je toch weer zin om te trainen. En dan spreek je die jongens nog veel bij Olympia, een aantal jongens ga ik nog veel mee om. Die zeiden ook steeds van ?kom weer terug'.?

Klink bezweek uiteindelijk onder de druk, toen nog in de hoop bij een derdeklasser te gaan voetballen. Hij stond langs de lijn tijdens de beslissende, en fatale, wedstrijd in de nacompetitie tegen WZC. ?Dat kon twee kanten op. Het zat niet mee, maar het was ook niet onterecht te noemen. Toen het vierde klasse werd, heb ik er nog even over nagedacht, maar toch.?

Onder meer een telefoontje van Kjelt Bonhof trok hem over de streep. Op de avond na de degradatie van Olympia '28, waardoor de club voor het eerst sinds 1991/1992 werd veroordeeld tot vierde klasse-voetbal, hing Bonhof bij hem aan de lijn. Of hij als-je-blieft terug wilde komen. ?Kjelt heeft me wel een beetje omgepraat eigenlijk. Na die degradatie belde hij me dezelfde avond nog op en zei: kom alsjeblieft terug. Hij was nog net niet in tranen? Nee, niet dronken. Dat is hij niet zo snel. Hij was wel een beetje down.?

Klink en Bonhof voelden elkaar blindelings aan in de vier seizoenen dat ?Linke Klinkie' bij Olympia speelde. Met name in het seizoen 2011/2012 liep het gesmeerd. Achter de spitsen Bonhof en Arend Palland dook Klink regelmatig op voor het doel en scoorde hij, als ?nummer tien', maar liefst negentien keer. Bonhof kwam tot negen competitiegoals en Palland tot zeven. Het bleek een laatste opleving van de club die in ?12/?13 zich nog maar net kon handhaven. Een jaar later, na de overstap van ?noord' naar ?oost', donderde Olympia keihard uit de tweede klasse. In de oostelijke derde klasse kon de vrije val afgelopen seizoen niet worden gestopt.

?Ik heb er vier jaar gevoetbald. Elk jaar gingen een paar jongens weg. Het werd steeds wat minder eigenlijk. Dat was echt jammer. Er kwam niet zo gauw iemand van buitenaf. Dat mis je dan wel een beetje. Het ging elk jaar een stapje achteruit.?

Klink weet nog niet zo goed wat hij van het komende seizoen moet verwachten, evenals wat zijn rol gaat zijn in het elftal van Olympia '28. ?Daar hebben we het nog niet over gehad. Aanvallende middenvelder, nummer tien is wel echt mijn plekkie. Ik hoop dat ik daar weer mijn ding kan doen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om weer samen te spelen met Kjelt.?