Biljartvereniging Ons Genoegen sluit seizoen af met ?Leek-Toernooi'

Sport

HASSELT - Biljartvereniging ?Ons Genoegen' heeft het seizoen 2014-2015 afgesloten met een ?Leek-Toernooi'. De initiatiefnemers voor dit toernooi, wedstrijdleider Bonne Rozema en Inge Boelhouwer, kunnen terugzien op een geslaagd evenement, dat voor de eerste keer werd gehouden in Biljartcentrum ?Onder de Luifel' in Hasselt.

Donderdag hadden acht teams zich ingeschreven, wat de verwachtingen overtrof. Door loting werden twee poules samengesteld van elk vier teams. Een team bestond uit een geoefende biljarter en een ?Leek'. Laatstgenoemde was onbekend met de biljartsport, zodat er tijdens dit toernooi verrassende uitslagen op te tekenen waren.

Er werd gespeeld op de donderdag- en vrijdagavond en ondanks het fraaie weer met hoge temperaturen, werd door de deelnemers fanatiek gestreden om een goed resultaat te bereiken. De winnaars van de eerste poule waren Bonne Rozema en Bram Westerik. Poule twee werd gewonnen door Paul van der Vinne en Sander Mooiweer.

Beide teams wisten in de finaleronde er een spannende partij van te maken. De uiteindelijke winnaars waren Paul van der Vinne en Sander Mooiweer. Zij mochten de wisseltrofee in ontvangst nemen. Deze was beschikbaar gesteld door de beide organisatoren.

"Het toernooi was vooral erg gezellig en op verzoek van de deelnemers is besloten om een dergelijk gebeuren jaarlijks te laten plaatsvinden als afsluiting van het biljartseizoen", aldus de organisatie. "De ?leken' hebben in ieder geval ervaren wat de biljartsport inhoudt en ook zij waren enthousiast."

Het seizoen 2015-2016 wordt geopend op zaterdag 29 augustus. Tijdens deze opening op zaterdag worden 's middags demonstraties gegeven door Jan van den Berg en Henk van Rijssen uit Hattem. Deze twee prominente biljarters kruizen, evenals vorig jaar, de degens. Deze demonstratiepartijen zijn voor iedereen gratis toegankelijk en vangen aan om 16.00 uur.