Dapper Sportclub Genemuiden verliest van geslepen IJsselmeervogels

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN ? Een jeugdig Sportclub Genemuiden heeft zaterdag veel waardering geoogst voor de strijdlust en goede wedstrijd tegen IJsselmeervogels. Feit was ook dat weer het oude euvel de kop op stak. Wederom werden doelpunten te gemakkelijk weggeven door persoonlijke fouten en dat kun je je tegen het sluwe IJsselmeervogels niet permitteren. De bezoekers wonnen dan ook met 3-4, terwijl een gelijkspel zeker op z'n plaats was geweest.

Vooraf waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Door personele problemen trad Sportclub Genemuiden aan met maar liefst drie jongelingen. Olivier Duinkerken en Matthias Breman stonden in de verdediging. Karlo Heutink stond geposteerd op het middenveld. De drie talenten deden het buitengewoon goed, waarbij Duinkerken aantoonde dat het een speler is met zeer veel potentie.

Na wat mogelijkheden voor beide doelen, opende Philip Ties namens Sportclub Genemuiden de score. Tjeerd Korf had echter een groot aandeel in deze treffer. Na een fraaie individuele actie leverde hij een voorzet op maat af. Ties hoefde alleen maar binnen te knikken. Twee minuten later kwam Martijn Jansen net te kort om een voorzet binnen te tikken. Na ruim een kwartier spelen kwam IJsselmeervogels langszij. Uit een corner werkte Carlo Heutink de bal ongelukkig in eigen doel. In de 25ste minuut had Sportclub pech. Uit een afgeslagen corner nam Martijn Jansen het vijandelijke doel onder vuur. Zijn uithaal teisterde de lat. Vijf minuten later werd Ahmed Ahahaoui knap vrijgespeeld. Doelman Albert Flier wist in eerste instantie een doelpunt van IJsselmeervogels te voorkomen. De aanval ging echter door. De bal belandde voor de voeten van de fysiek sterke spits Thomas Verheijdt die raak schoot. Genemuiden was daarna enkele keren gevaarlijk. Zo werd een schot van Patrick Lip net naast getikt en kopte Ties over.

Vier minuten na rust was de stand weer in balans. Uit een corner kopte Siebren Visscher raak. Daarna kwam de thuisploeg goed weg, toen geknoei van Siebren Visscher achterin niet werd afgestraft. De 2-3 viel even later alsnog. Na een corner had Visscher de sterke Verheijdt niet onder controle. De spits van IJsselmeervogels kopte raak. In de 67ste minuut leek de wedstrijd beslist. Ahahaoui profiteerde va een fout achterin bij Sportclub. Het antwoord van Sportclub kwam snel. Bij een lange trap lette de IJsselmeervogels-defensie even niet op. Ties wist de bal doeltreffend te verlengen: 3-4. Daarna moest Flier nog een keer serieus in actie komen en was Sportclub nog een keer dicht bij de gelijkmaker. Van der Kolk haalde in kansrijke positie uit, maar schoot op de keeper.

Omdat de concurrenten Hoek, Excelsior Maassluis en FC Lisse wonnen, was het geen goed weekend voor Sportclub Genemuiden. Toch geeft het goede spel van de drie eerder genoemde talenten reden tot optimisme voor de langere termijn en dat is misschien nog wel belangrijker.