Olympia '28 neemt afstand van gevarenzone

HASSELT ? Olympia '28 heeft zaterdag goede zaken gedaan door met 4-1 te winnen van Bergentheim. Door deze zege heeft de club uit Hasselt afstand genomen van de onderste vier plaatsen en is het gestegen naar de achtste plaats op de ranglijst.

Voor de wedstrijd werd de 75-jarige Ruud Lubbers in het zonnetje gezet. Hi is al 40 jaar actief als masseur bij Olympia '28. In de eerste tien minuten had Bergentheim het beste van het spel. Dat leidde in de 8ste minuut tot een goede kans. De spits van Bergentheim verscheen vrij voor keeper Jeroen Bos. Met zijn teen wist de Olympia-goalie een doelpunt te voorkomen.

Daarna nam Olympia het initiatief over. Dat leidde al snel tot gevaar voor het Bergentheim-doel. In de 16e minuut bracht de keeper van de bezoekers knap redding bij een vrije bal van Kjelt Bonhof. Een minuut later omspeelde Bonhof twee man. Uit diens voorzet kopte Robert Wursten over.

In de 20ste minuut viel de logische 1-0. Een lange bal werd opgepikt door Bonhof. Die passeerde de laatste man en de keeper: 1-0. Nadat Wesley Pestman net te laat was om een voorzet binnen te tikken, maakte Robert Wursten de 2-0 in de 26ste minuut. Hij kopte raak uit een voorzet van Martijn Laarman. Vijf minuten later stond Bonhof alleen voor de keeper, maar de goalie wist de 3-0 te voorkomen. Op slag van rust werd een inzet van Bergentheim goed gepakt door Bos.

Olympia was ook in de tweede helft een maatje te groot voor Bergentheim. Na weer een goede redding van de Bergentheim-sluitpost, liep Olympia in de 53ste minuut uit naar 3-0. De goalie kreeg een inzet van Olympia niet onder controle. In de rebound sloeg Jelmer Kooistra toe.

Daarna zette Bergentheim wat meer druk. Dat had aanvankelijk geen resultaat, omdat Bart Westra de bal van de lijn haalde. In de 81ste minuut was het wel raak. Een voorzet van de sterk spelende linkerspits van Bergentheim, Rob Wevers, werd binnen getikt. Daarna wist keeper Bos met een goede redding een tweede Bergentheim-treffer te voorkomen. Het slotakkoord was voor Olympia. Niek Klunder had hierin een belangrijk aandeel. Hij passeerde drie tegenstanders en raakte vervolgens de paal. In de rebound scoorde Lennart Leusink 4-1.