Jeroen Spoolder

Roeland, Kanis en Mirthe Bakker regiokampioen

Sport

AMBT-DELDEN/RIJSSEN ? Rijvereniging De Zwartewaterruiters heeft afgelopen zaterdag drie regiotitels gepakt bij de regiokampioenschappen indoor in Ambt-Delden en Rijssen. Riëlke Roeland, Lisanne Kanis en Mirthe Bakker lieten zich kronen tot regiokampioen.

In Ambt-Delden sprong Roeland met haar paard Emmely twee keer foutloos in de klasse L. Hiermee plaatste ze zich, samen met acht andere combinaties, voor de barrage. Daarin liet Roeland de concurrentie met gemak achter zich en won met een snelle tijd de titel regiokampioen indoor en een startbewijs voor het Nederlands kampioenschap. In de klasse B behaalde ze met Irsina I VDL een tiende plaats. Alène Roeland ging met Anouk van start in de klasse M. Met een pechfout in de eerste manch, maar een foutloze rit in de tweede manche, kwam ze uit op een twaalfde prijs.

In Rijssen was er succes voor dressuuramazone Lisanne Kanis. Ze  ging in de klasse L2 categorie D/E van start met haar pony Elavsca. Deze combinatie reed een nette proef en de twee juryleden gaven haar een goede score van 204 en 206 punten. Dit resultaat was goed voor de titel Regiokampioen Indoor en plaatsing voor het NK. Nadat Mirthe Bakker enkele weken geleden de titel Kringkampioen op haar naam schreef, startte zij afgelopen zaterdag bij de regiostrijd in Rijssen met haar pony Sultan Ze zette in de klasse L1, categorie C. een foutloze proef neer en werd door de jury beloond met 208 en 195 punten. Met deze goede prestatie won zij de titel regiokampioen Indoor in de klasse L1 categorie C.

Zwartewaterruiters

Te Haarle ging Linda de Bruijn van start met haar paard Eyecatcher. De combinatie zette een erg goede proef neer. Met een hoge score van 210 punten won zij ruim de eerste prijs en mochten De Bruijn van start in de finale van de Palthecup. In deze finale eindigde de combinatie als achtste. Louanne Eenkhoorn debuteerde met haar paard Clinton in de klasse M1, die werd samengevoegd met de klasse M2. Ze reed een nette proef en won met 195 punten een zevende prijs.