Olympia doet zichzelf tekort

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT ? Olympia '28 heeft zaterdag met 0-2 verloren van Hardenberg '85. De nederlaag was onnodig . Na rust kregen de Hasselters legio kansen om de 0-1 achterstand weg te poetsen, maar de ploeg van trainer Melchior Schoenmakers liet het liggen in de afwerking.

De rode streep in de derde klasse C komt voor Olympia steeds dichterbij. Na een goede competitiestart pakt de ploeg te weinig punten. Dikwijls blijkt dat Olympia een afmaker mist. Dat was ook tegen Hardenberg '85 het geval.

In de eerste helft bracht Olympia zichzelf in de problemen. Doelman Peter Fijnheer, die de geblesseerde goalie Jeroen Bos verving, ging in de 18e minuut twee keer achter elkaar in de fout. Rick Broek zei dankjewel en opende de score namens Hardenberg '85. Zes minuten daarvoor was er een goede actie van Niek Klunder namens Olympia, maar zijn poging in de korte hoek bleek niet succesvol. Drie minuten na de 0-1 was een kunststukje van Kjelt Bonhof. Uit een voorzet vanaf links probeerde hij de bal achter zijn standbeen  langs in te tikken. Zijn poging was echter te zacht. Vervolgens kregen de bezoekers enkele goede kansen en kwam Olympia een aantal keren goed weg. In blessuretijd was Olympia nog twee keer gevaarlijk. Een schot van Bonhof werd door de keeper naast getikt en even later mikte Mark van Dieën over.

Na rust was het beeld van de wedstrijd geheel anders. Het tweede bedrijf begon met een goede schietkans voor Hardenberg. Fijnheer bracht redding. Daarna domineerde Olympia. Al in de 52ste minuut had Klunder de bal voor het inschieten. Hij omspeelde de keeper, maar schoot vervolgens naast. Twee minuten later kopte Pestman tegen de paal. In de 69ste minuut liet Bonhof een enorme kans liggen. Martijn Laarman zette Bonhof met een perfecte pass alleen voor de keeper. Bonhof nam de bal echter niet goed aan, waardoor er weer een scoringsmogelijkheid in rook opging. Een minuut later kopte Pestman net naast. In de 77ste minuut kwam keeper Fijnheer goed uit, maar vervolgens ging de Olympia-doelman weer de fout in. Via een overtreding probeerde hij zijn fout goed te maken. Met slechts geel ontsnapte Fijnheer. In de 81ste minuut kwam Olympia weer goed weg, toen Hardenberg via een afstandsschot de lat raakte. In de blessuretijd profiteerde Hardenberg van de ruimte. Roy Meijerink schoot de bal in de linkerhoek: 0-2.

Aanvoerder Bonhof baalde van de verliespartij. ?We hebben genoeg kansen gehad. We scoren te weinig in onze laatste thuiswedstrijd. Daar heb ik ook schuld aan. De rode streep komt steeds dichterbij. ?Daar ben ik niet bang voor. We kennen onze kwaliteiten., maar we hebben veel blessures. We horen in de middenmoot te staan.?