Afbeelding

Ontknoping Gildeslager Evert van Ingen Biljarttoernooi op 22 november

Sport

GENEMUIDEN ? Het Gildeslager Evert van Ingen Biljarttoernooi wordt op zaterdag 22 november voortgezet met poulewedstrijden en de finalewedstrijden. Afgelopen weekeinde was de eerste speeldag van het toernooi.

Henk Post van de evenementencommissie van biljartvereniging HZW opende het toernooi , dat door HZW is georganiseerd in samenwerking met Gildeslager Evert van Ingen met complimenten voor het bestuur van HZW. ?Een actief en doortastend bestuur met een verantwoord beleid dat is gericht op de toekomst.?

Afgelopen zaterdag moesten direct al een aantal biljarttoppers buigen voor hun opponenten. Jan van den Berg, Dik van Putten en Jan Bonthuis waren geheel uit vorm en verloren alle partijen kansloos. ?Topper' Jan Mooiweer uit Zwartsluis voldeed wel aan de verwachtingen. Hij won twee partijen. Ook een aantal biljarters van de organiserende vereniging HZW waren goed op dreef. Wout van Dalfsen, Jan Bakker, Henk Post, Peter Bakker, Johan Klaver en Barry Eenkhoorn wonnen al hun partijen. Deze biljarters spelen op de finaledag eveneens in de A-poule.

Breman.net

Foto: Breman.net

Tot de finalisten in de A-poule behoren mogelijk ook Joop Schutte en Jan Pot uit Zwolle en Harrie Fijn, Gerrit Achterhuis en Gerlof Hoekstra uit Hattem. De HZW-spelers Klaas van den Berg, Tiem Eenkhoorn, Jan van Dijk, Karst Beens, Aart van Dijk, Hans Mateboer, Piet Driessen en Hendrik Jan Bakker (Kamperzeedijk) verloren en wonnen een partij. Deze biljarters spelen in de B-poule op de finaledag tegen Dries Barneveld, Ton Braspenning en Ton Buter uit Zwolle en Mirella Jansen uit Zwolle.

 

Zaterdag 22.00 uur worden vanaf 10.00 uur eerst 24 poulewedstrijden gespeeld. Omstreeks 16.00 uur worden de vier finalewedstrijden afgewerkt. De toegang is gratis. Kinderen zijn uitsluitend onder begeleiding welkom.