Boxum sprintprinses in Emmeloord

EMMELOORD ? Zestien selectiezwemmers van ZVZwartsluis kwamen afgelopen zaterdag in actie in de strijd om de Schuiringa Trofee in het Bosbad in Emmeloord. Marit Boxum oppermachtig bij de meisjes jeugd en won de titel ?Sprintprinses 2014'.

Voor de klassementswedstrijd over vier sprintafstanden hadden zich negen zwemverenigingen ingeschreven. Naast de bekende regionale verenigingen namen ook Friese en Drentse clubs deel aan deze altijd bijzondere sprintwedstrijd. Organisator Zignea wist de trofee in eigen huis te houden. Hoewel niet op volle sterkte, eindigde ZVZwartsluis op een keurige vijfde plaats. Individueel werden er mooie podiumplaatsen behaald.

Marit Boxum was deze middag zeer succesvol, in de leeftijdscategorie meisjes jeugd bleek zij veruit het snelst. Met haar puntentotaal plaatste zij zich als eerste voor de afsluitende 100 meter wisselslag finale. Dit finalenummer won zij met overmacht in een nieuw persoonlijk record van 1.09.29 minuut wat haar naast een mooie beker ook de titel ?Sprintprinses 2014' opleverde.

Lindsey Berghuis zag ondanks een dik persoonlijk record op de 50 meter schoolslag, de concurrentie hier behoorlijk afstand nemen, maar door als eerste te finishen op zowel de 50 meter vrije slag als de 50 meter rugslag klom zij weer omhoog in het klassement. Dat was met name te danken aan haar 50 meter rugslag. Op deze afstand verbeterde ze  haar persoonlijke toptijd met maar liefst drie seconden. In het totaalklassement eindigde ze als tweede bij de meisjes junioren.

Met een derde plaats op de 50 meter rugslag begon Annej?n Smelt sterk aan het toernooi, waarna ook zij iets moest toegeven op de 50 meter schoolslag. Hier zette zij echter een goed gezwommen 50 meter vrije slag tegenover (2e), waarmee zij het brons veiligstelde.

Top tien klasseringen werden behaald door Thomas Lok (5e ),  Kim Lassche (10e) en Juliette Jansen (8e). De grootste persoonlijke verbetering kwam van Martijn Sam, die zijn 50 meter vlinderslag verbeterde met bijna vier seconden.