Olympia kan schade niet meer goedmaken

GRAMSBERGEN - Olympia '28 is zaterdag tegen de derde seizoensnederlaag aangelopen. Gramsbergen was met 3-1 te sterk. Er had meer ingezeten voor de Hasselters. Voor rust speelde de ploeg van trainer Melchior Schoenmakers geen rol van betekenis. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid, maar verzuimde Olympia om zichzelf te belonen.

Olympia kwam er in de eerste helft niet aan te pas. Toch leek de ploeg in de 10e minuut op weg naar een voorsprong. Kjelt Bonhof stond alleen voor de keeper, maar de arbiter verzuimde de voordeelregel toe te passen en floot hem terug. Een minuut later had Olympia geluk met de arbitrale beslissing. Na een corner kreeg Jeroen Bos de bal niet onder controle. Matthan Admiraal kreeg bij de tweede inzet de bal tegen zijn hand. De arbiter liet echter doorspelen. Na ruim een kwartier was het weer spitsuur voor het doel van Olympia. Jeroen Bos bracht redding op een vrije trap van Gramsbergen. Daarna slaagde Olympia met veel kunst-en-vliegwerk erin om de bal twee keer van de doellijn te halen. Een minuut later was Gramsbergen weer gevaarlijk via een vrije trap, maar keeper Bos redde bekwaam.

In de 28ste minuut was het eindelijk raak voor de thuisploeg. Mark van Dieën verloor door een duw zijn evenwicht en maakte hands. De toegekende strafschop werd binnengeschoten. Tien minuten voor rust was Olympia eindelijk eens gevaarlijk. Bonhof omspeelde de laatste man, maar zijn inzet werd gepakt door de keeper. Zes minuten later viel de 2-0. Uit een vrije trap werd de bal bij de tweede paal binnen gekopt. Vlak daarna wist Bos de 3-0 te voorkomen.

Na rust was het beeld van de wedstrijd compleet anders. Olympia dicteerde het spel en het was wachten op de 2-1. Kansen kreeg de bezoekers genoeg. In de 47ste minuut schoot Admiraal net over. Vier minuten later haalde Kristian Szwarc uit in de zestien, maar zijn inzet werd gepareerd door de keeper. In de rebound mikte Admiraal net naast. Nadat Gramsbergen weer gevaarlijk was uit een dood spelmoment (kopbal net naast) bleef Olympia gevaarlijk. Invaller Gert Joling kopte net naast en even later werd een inzet van Marco Bouwhuis van de doellijn gehaald. Vervolgens kwam Bonhof een teen tekort om in te kunnen tikken en werd zijn vrije trap met moeite onschadelijk gemaakt door de keeper.

De kansen waren voor Olympia, maar de goal viel aan de andere kant. Gramsbergen was al enkele keren dreigend geweest in de counter en was in de 76ste minuut succesvol met een uitbraak. Dit leek de beslissing in de wedstrijd, maar Olympia deed snel wat terug. In de 77ste minuut kopte Joling tegendraads raak uit een voorzet van Bonhof. Daarna ging een opportunistisch spelend Olympia op zoek naar meer, maar kansen bleef in het restant uit voor de gasten. Gramsbergen was nog wel dicht bij de 4-1, maar alleen voor goalie Bos, werd de bal naast het doel geschoven.