Afbeelding

Olympia '28 in slotfase naar puntendeling

Sport

HASSELT ? Olympia '28 heeft met veel moeite een punt overgehouden aan het duel tegen SC Lutten. Olympia kwam in de 73ste minuut op een 0-2 achterstand tegen een toen beter spelend SC Lutten en had nog weinig uitzicht op een goed resultaat. Een tweede rode kaart bij de bezoekers deed de wedstrijd kantelen. In de slotfase kwamen de Hasselters langszij en hadden zelfs nog zicht op meer.

Beide ploegen schotelden het publiek een aantrekkelijke wedstrijd voor. In de eerste helft was er weinig krachtsverschil. Toch kwam Olympia in de 12e minuut op achterstand door een goede kopgoal van Lutten. Beide ploegen waren vervolgens gevaarlijk. Zo kwam Rutger Laarman net tekort om een voorzet van Wesley Pestman binnen te werken, kopte Robert Wursten uit een corner net over en schoot Martijn Laarman over. Aan de andere kant mikte Lutten te hoog en verrichtte Jeroen Bos goed keeperswerk bij een afstandsschot.

Na rust pakte Lutten de regie in handen. Dat leidde al snel tot gevaar voor het Olympia-doel. Zo werd in twee gevaarlijke situaties een bal door Olympia van de lijn gehaald. Vanaf de 63ste minuut moest Lutten met tien man verder toen een speler van Lutten weer over de grens ging en zijn tweede gele kaart incasseerde. Lutten zette hierna een tandje bij en bleef de betere ploeg. Dat leidde in de 73ste minuut tot de 0-2. Een voorzet vanaf rechts werd knap weggetikt door keeper Bos. In de rebound was het echter raak. Twee minuten later voorkwam de sterk spelende Bos de 0-3. Het duel leek beslist, maar vanaf de 84ste minuut werd alles anders. Bij een gevaarlijke situatie voor het doel van de bezoekers communiceerde de keeper van Lutten even niet goed met een verdediger. Vervolgens trok hij aan de noodrem en maakte een overtreding op Kjelt Bonhof. De goalie werd weggestuurd met een rode kaart en de toegekende strafschop binnen geschoten door Bonhof. Vanaf de aftrap ging het vervolgens weer mis bij Lutten. De bal werd onderschept door Olympia. Vervolgens werd een voorzet van Bonhof door de gasten in eigen doel gewerkt. De arbiter trok zo'n tien minuten blessuretijd bij. In deze periode was Olympia enkele keren dicht bij de niet verdiende 3-2. Zo bracht de nieuwe doelman van Lutten redding op een inzet van Jelmer Kooistra en werd een  kopbal van Erik van der Kolk bij de doellijn maar net onschadelijk gemaakt.