DESZ laat HZVV ontsnappen

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS ? DESZ is er zaterdag niet in geslaagd om de tweede ronde van de districtsbeker te bereiken. De ploeg van Jarrisch Visscher was niet veel minder dan eersteklasser HZVV, maar een wat knullige tegengoal in de 51ste minuut deed DESZ de das om. Daarna kreeg DESZ nog wel kansen, maar de gelijkmaker bleef uit.

Dat mocht Danny Moorman zich aanrekenen. De trefzekere spits kreeg in de 82ste minuut een uitgelezen mogelijkheid om DESZ voor de derde keer in dit duel langszij te brengen, maar liet de kans liggen. ?Ik kwam niet helemaal goed uit met een mijn passen. Daardoor raakte ik de bal maar half.? De 3-3 was niet eens onterecht geweest. HZVV was niet veel beter dan DESZ. Bij de Sluzigers overheerste na afloop dan ook een katterig gevoel, want er had meer ingezeten.

HZVV begon fel en geconcentreerd aan de wedstrijd. DESZ had hier in de beginfase geen antwoord op. In de 3e minuut kwamen de bezoekers uit Hoogeveen op voorsprong. Na een goede aanval haalde Frank Strijker doeltreffend uit. ?Een onnodige tegentreffer?, aldus DESZ-trainer Jarrisch Keizer. ?We dekten niet door.? HZVV liet echter achterin veel steken vallen. In de 7e minuut werd Danny Moorman weggestuurd. Hij maakte het vervolgens goed af: 1-1. Een minuut later leidde een fout van Stef Raben bijna tot de 1-2. Strijker tikte de bal net naast. Nadat Raben in discussie ging met Keizer, werd hij gewisseld door de trainer en kwam Pascal van Dijk in het veld. In de 14e minuut kwam het betere HZVV weer op voorsprong. Na een vlot lopende aanval tikte Lorenzo Benjamins binnen. HZVV verzuimde daarna de 1-3 te maken en zakte vervolgens steeds verder weg. DESZ kon aanhaken en werd steeds gevaarlijker. Moorman had DESZ voor rust langszij moeten brengen, maar hij schoot een strafschop hoog over. De 2-2 viel alsnog. Invaller Pascal van Dijk haalde in de slotfase van de eerste helft doeltreffend uit. Daarna had Moorman de 3-2 op zijn schoen, maar alleen voor de goalie, schoof hij de bal naast.

Na rust maakte HZVV aanvankelijk een wat besluiteloze indruk. De ploeg werd echter in het zadel geholpen door Louk Tijnk. De DESZ-goalie verkeek zich volkomen op een voorzet vanaf links en kreeg de bal niet onder controle. Arjan Akkerman kon vervolgens simpel de bal in het lege doel schuiven.

DESZ was daarna nog enkele keren gevaarlijk, maar de 3-3 bleef uit. In de slotfase raakte HZVV nog de lat. En dus haalde DESZ haalde niet het maximale uit dit duel. En dat leidde tot sombere gezichten bij DESZ. ?Er had meer ingezeten. Door zo'n rare goal verlies je. Heel zuur. Zij hadden meer balbezit, maar we hebben net zoveel mogelijkheden gehad als HZVV.? Ook trainer Keizer verzuchtte dat er meer had ingezeten. ?We stonden compact. Dan gaat het om de details. Daarin is Danny (red. Moorman) tekort geschoten. Maar we hebben wel laten zien dat we op de goede weg zijn. Je moet niet vergeten dat we van ver komen. We hebben nog maar zes wedstrijden in de tweede klasse gespeeld. Als je er nog tien speelt, sta je er anders voor.  Dan schieten we die ballen er gewoon in.?