Puntendeling DESZ in boeiende derby

ROUVEEN ? DESZ is in de uitwedstrijd tegen SC Rouveen niet verder gekomen dan een gelijkspel. De wedstrijd ontbrandde al vroeg door een doelpunt van de gastheren. Pas laat in de tweede helft kwamen de rood-witten op gelijke hoogte. In blessuretijd was DESZ  nogmaals trefzeker en leek de zege binnen. In de laatste minuut sloeg de thuisploeg echter nogmaals toe: 2-2.

Onder het toeziend oog van enkele honderden toeschouwers werd rond zes uur afgetrapt voor de streekderby, die tevens in het teken stond van de opening van het kunstgrasveld van de thuisploeg. Zoals verwacht waren de gastheren tot op het bot gemotiveerd en legden zij een flinke portie strijdlust op de gloednieuwe mat. De bezoekers hadden hier moeite mee. Duels werden verloren en de passing was onzorgvuldig, waardoor er veelvuldig balverlies werd geleden. Tot overmaat van ramp kwamen de rood-witten na zo'n zeven minuten op achterstand. Een persoonlijke fout bij DESZ ging hieraan vooraf. Berjan Nijboer kon de bal simpel in een leeg doel werken.

Niet veel later liet Rouveen een goede kans op 2-0 liggen.  Aan de andere zijde was Danny Moorman gevaarlijk namens DESZ. Eerst stuitte hij op de keeper. Kort hierna bracht een verdediger ternauwernood redding op een inzet van de DESZ-spits. In het restant van het eerste bedrijf vielen er over en weer kansen te noteren. Tweemaal leken de rood-witten zelfs op gelijke hoogte te komen, ware het niet dat de scheidsrechter de doelpunten afkeurde. Redenen hiervoor waren, respectievelijk, een vermeende duwfout en buitenspel. De thuisploeg stelde hier een grote kans tegenover. DESZ-goalie Henrico Abma bracht echter knap redding op een knal vanaf rechts.
Gezien de moeizame eerste helft, waarin DESZ vooral werd afgetroefd op basis van strijdlust en duelkracht, wist DESZ maar al te goed dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. En dat deden de mannen van trainer Jarrisch Keizer. Het gevolg was een waar voetbalgevecht, die past bij een streekderby. Dit resulteerde al snel in mogelijkheden voor de bezoekers. Eerst kopte Robin Rook net over uit een hoekschop, terwijl Ronny Bakker niet veel later ook te hoog mikte. Kort hierna was ook Stef Raben dichtbij een treffer. Zijn inzet belandde echter in het zijnet. SC Rouveen stelde hier één doelpoging tegenover, die werd gekeerd door Abma. Richting het einde van de wedstrijd nam de druk op Rouveen steeds meer toe. De thuisploeg werd veelvuldig teruggedrukt op eigen helft, ook al bleef Rouveen gevaarlijk met snelle uitvallen. Twee keer leek Moorman de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Eerst raakte hij de bal echter niet goed. Even later ging zijn inzet over het doel.
Het duel leek hierdoor af te stevenen op een krappe zegge voor de Rouveners. Raben dacht hier echter anders over. In de 88ste minuut ontving hij de bal net buiten het zestienmetergebied. De aanvoerder controleerde de bal en bedacht zich vervolgens geen moment. Via ene prachtige knal vloog de bal in de bovenhoek. Met nog meerdere minuten aan blessuretijd voor de boeg, roken de bezoekers bloed. Gesteund door het in grote getale aanwezige Sluziger publiek, gingen zij vol passie op zoek naar de voorsprong. Deze volgde in de 93ste minuut. Danny Moorman scoorde 1-2, na een goede steekbal van  Martijn van der Heide. De wedstijd leek beslist, maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd kwam Rouveen toch nog op 2-2. Uit een indraaide corner kopte Jarno Domine raak.
Deze week staan er twee wedstrijden op het programma voor DESZ. Dinsdagavond nemen de rood-witten het om 20.00 uur op tegen topklasser SC Genemuiden. Op zaterdag 18 oktober is eersteklasser HZVV de tegenstander in de volgende ronde van het bekertoernooi. Aanvang 14.30 uur, sportpark Cingellanden.