Afbeelding

Veel animo voor biljarttoernooi HZW

Sport

GENEMUIDEN ? Biljartverenging HZW uit Genemuiden houdt, in samenwerking met de plaatselijke Gildeslager van Ingen, op 8 en 22 november een regionaal biljarttoernooi. Inmiddels hebben zich al veel biljarters uit de regio aangemeld.

Een groot aantal leden van de biljartverenigingen uit Zwolle Stadshagen, Kamperzeedijk, Hasselt, Zwartsluis, Hattem en ook van de plaatselijke HZW hebben inmiddels te kennen gegeven graag deel te nemen aan het toernooi, dat voor het eerst wordt gehouden door HZW. Op 8 en 22 november wordt het evenement gespeeld in het clubgebouw van HZW in Genemuiden, waar 4 wedstrijdbiljarts en een poolbiljart staan opgesteld.

Henk Post van de evenementencommissie van HZW. ?Dat er dit jaar al zoveel belangstelling voor bestaat vanuit de regio is een onverwachte en aangename verrassing.? Ook de biljarttoppers uit Zwartewaterland hebben zich inmiddels aangemeld. Onder andere. Jan van de Berg uit Hasselt, Alex Mooiweer uit Zwartsluis  en Klaas van de Berg van HZW staan garant voor hoogstaande en spannende biljartpartijen. Ongetwijfeld krijgt het toernooi hierdoor een extra dimensie.  ?Bij de aanmelding van de deelnemers uit de regio gaf men te kennen de opzet van het toernooi en het fraaie prijzenpakket aantrekkelijk te vinden. Maar men hecht ook veel waarde aan de onderlinge contacten tijdens het toernooi. De deelnemers zien het als een belangrijke promotie van de biljartsport in de gehele regio?, aldus Post.

Tot 15 oktober kunnen biljarters zich nog aanmelden voor het toernooi.  Op zaterdag 8 november gaat het evenement van start. Gildeslager Evert van Ingen gaat dan de eerste bal van het biljarttoernooi stoten in het clubgebouw van HZW. Vervolgens staan er circa 50 partijen op het programma en strijden de deelnemers  om de fraai gevulde prijzenpot. Op zaterdag 22 november staan de finales gepland. Iedereen is op beide dagen van harte welkom in het clubgebouw van HZW. De toegang is gratis.