Team Zwartewaterruiters Nederlands Kampioen

Sport

ERMELO - Op de terreinen van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) in Ermelo hebben zaterdag de Nederlandse Verenigingskampioenschappen voor paardenteams plaatsgevonden. Het team van de Zwartewaterruiters (ZWR) uit Genemuiden behaalde de eerste plaats en daarmee de titel Nederlands (Verenigings)Kampioen.

Tientallen paardenteams uit heel Nederland togen naar Ermelo om deel te nemen aan de Nederlandse Verenigingskampioenschappen. Het betroffen de best presterende teams op de daarvoor kwalificerende Regiokampioenschappen, die daarvoor hun beste ruiters en amazones hadden uitgezonden. Ook het team van de Zwartewaterruiters uit Genemuiden had zich geselecteerd.

Het ZWR-team bestond uit de dressuuramazones Alène Roeland met Da Vinci, Janine Flier-Breman met Eros, Louanne Eenkhoorn met Clinton en Giovanna Slurink met Dievittorio en de springamazones Alène Roeland met Da Vinci, Riëlke Roeland met Don Diablo, Jeanine Fuite met Casanova's Secret en Jenine Altena met Viva Viento, die de geblesseerde Jan Beens verving.

De dag begon al vroeg omdat de dressuuramazones al als tweede van start gingen op dit Nederlands kampioenschap. Alle vier de dressuuramazones hebben erg goede proeven neergezet wat beloond werd met 205, 203, 205 en 193 punten. Hierdoor kwamen de Zwartewaterruiters op een totaal van 806 punten te staan.

Na een barbecue was het de beurt aan de springamazones om van start te gaan. Het was erg spannend maar alle vier de springamazones hebben een topprestatie neer gezet door alle vier een foutloze ronde te rijden.

Hierdoor bleef het totaal op 806 punten staan. Dit was, met ruim 15 punten voorsprong, goed voor goud voor het team van de Zwartewaterruiters en mogen deze zich Nederlands Kampioen noemen.

Toen was het tijd om zich op te maken voor de huldiging en mocht men de mooie gouden medailles, mooi oranje lint en een oranje statie deken in ontvangst nemen. Na de eerste ereronde mochten de Zwartewaterruiters zich opmaken voor de parade der kampioenen.

Na het behaalde kampioenschap werd het team bij aankomst op de manege opgewacht door leden en supporters van de Zwartewaterruiters. Er waren spandoeken gemaakt, de manege was versierd en het team werd toegesproken door wethouder Dick Visserman van Zwartewaterland. Als laatste verrassing kregen de kampioenen de mededeling dat hen een mooie statie deken wordt aangeboden door Breman Beheer bv.