Degelijk SC Genemuiden start met remise tegen HHC

GENEMUIDEN ? Sportclub Genemuiden was zaterdag dicht bij een stunt tegen HHC Hardenberg. In de tweede helft zag het er lange tijd zelfs naar uit dat Sportclub drie punten zo overhouden aan de seizoensopening, nadat Philip Ties de score in de 53ste minuut had geopend. Invaller Rob van der Leij kopte echter in de 87ste minuut de terechte gelijkmaker tegen de touwen en bezorgde Genemuiden daarmee toch een kater. Sportclub Genemuiden slaagde er in de eerste competitiewedstrijd in om een sterke tegenstander als HHC Hardenberg aan banden te leggen. De vijfmansdefensie gaf weinig weg. Een heel verschil met voorgaande seizoenen, waarin Sportclub achterin dikwijls kwetsbaar was. HHC begon sterk aan het duel en bezorgde Sportclub gelijk problemen. In de 5e minuut kwam de thuisploeg heel goed weg toen Sargon Gouriye een enorme kans leeg, maar de bal net naast schoof. In de 14e minuut bracht doelman Albert Flier redding op een schot van de dezelfde Gouriye. Daarna bleef Sportclub gemakkelijk op de been. HHC probeerde het wel, maar het tempo lag te laag. De ploeg probeerde om een gaatje te vinden in de hechte defensie van Sportclub, maar slaagde daarna niet meer in. Sportclub kon in de eerste helft aanvallend aanvankelijk weinig uitrichten, maar dat veranderde in het laatste kwartier. Nadat een schot van Sportclub was afgeketst, nam Patrick Lip de bal ineens op zijn slof. Zijn inzet ging over. Vlak voor rust was Lip weer gevaarlijk, maar zijn schot werd geblokt. De verwachting was dat HHC in de tweede helft zou gaan stormen, maar het was Sportclub Genemuiden die na rust ineens de regie in handen nam. In de 49ste minuut kopte Ties maar net over uit een voorzet van Sijmon Eenkhoorn. Even later was Ryan van Lente dicht bij een doelpunt, maar keeper Sander Danes bracht redding. Genemuiden ging door en kwam in de 53ste minuut op voorsprong. Ties kopte de bal op de paal en werkte de bal vervolgens in de rebound binnen. Dit was een zware klap voor HHC. De ploeg wist het niet meer en met de moed der wanhoop werd het doel van Sportclub Genemuiden opgezocht. Ruim een kwartier voor tijd kreeg Sportclub een goede kans op 2-0. Ties zette met een goede pass Eenkhoorn alleen voor de keeper, maar de goalie van HHC bracht redding. Vervolgens schoot Ties naast. Uit de tegenstoot was er een goede kans voor invaller Van der Leij. Hij had de bal voor het inkoppen, maar mikte naast. De HHC'er slaagde er even later wel in om Sportclub Genemuiden pijn te doen. In de 87ste minuut was zijn kopbal wel raak. (door Gerard Meijeringh)