Strafschoppen brengen Sportclub weer ronde verder in districtsbeker

ASSEN - Sportclub Genemuiden heeft dit seizoen iets met strafschoppen in de districtsbeker. Voor de derde keer bekerde de ploeg verder omdat het vanaf de stip de betere was. Na Staphorst en WKE werd dinsdagavond ACV verslagen in een strafschoppenserie. Lange tijd zag het er naar uit dat Sportclub Genemuiden in de reguliere tijd zou sneuvelen. In blessuretijd maakte de ploeg echter een 2-0 voorsprong goed. Robin Mulder zette de Drentse thuisploeg in de 24e minuut op voorsprong. Eduard de Jonge Rosa zorgde in de 70e minuut voor 2-0. Het zag er slecht uit voor Sportclub Genemuiden, maar in de slotfase kwam de ploeg sterk terug. Eerst (85e minuut) scoorde Jasper Bremmer de aansluitingstreffer. Vijf minuten later scoorde Erik Rotman de gelijkmaker. Hij benutte een strafschop. Daarna moesten penalty's de beslissing brengen. ACV miste één keer. Arjan Kolk schoot de beslissende vijfde strafschop binnen en schoot Sportclub Genemuiden zo naar de kwartfinale van de districtsbeker.