Sportclub Genemuiden overtuigend verder in districtsbeker

GENEMUIDEN - In eigen huis heeft Sportclub Genemuiden dinsdagavond overtuigend de derde ronde van het districtsbekertoernooi bereikt. HZVV bood dapper tegenstand, maar kwam kwaliteit tekort om het Sportclub Genemuiden echt moeilijk te maken. De topklasser won met 5-1.

Sportclub Genemuiden kende een droomstart. Vrijwel direct na de aftrap was het raak. Na een mooie snelle aanval rondde Willem Lanjouw bekwaam af. Daarna werd de thuisploeg wat slordig, maar HZVV kon hier niet van profiteren. Sterker nog, In de 11e minuut maakte Anne van der Kolk de 2-0 uit een voorzet van Lanjouw. Daarna liet Frank Strijker namens HZVV een grote kans liggen. Even later (15e minuut) stond het al 3-0. Dit keer was Herman van Dijk de doelpuntenmaker.

HZVV liet zien dat het aardig kan voetballen. Daar kreeg het ook de gelegenheid voor van Sportclub Genemuiden. In de 25e minuut deed Strijker namens HZVV wat terug. Hij profiteerde van een fout bij Sportclub Genemuiden. In het restant van de eerste helft zakten de Genemuidenaren steeds verder weg. HZVV verzuimde om de 3-2 te maken.

Vlak na rust had Herman van Dijk de 4-2 op zijn schoen, maar de keeper redde met zijn voet. Na enkele pogingen van HZVV was het Jacco Riemens die de 4-1 aantekende in de 67e minuut. Drie minuten later werd een doelpunt van Rainier Resokario afgekeurd wegens buitenspel. In de 74e minuut viel alsnog de 5-1. Herman van Dijk scoorde op fraaie wijze.

HZVV kreeg vervolgens nog volop gelegenheid om wat terug te doen. Doelman Albert Flier voorkwam enkele keren een treffer en Erwin Breukelman kopte nog tegen de paal. De ploeg uit Hoogeveen liet een goede indruk achter in Genemuiden en liet zich zien als een goed voetballende ploeg. Het was echter te weinig om Sportclub Genemuiden serieus te verontrusten.