SC Genemuiden strandt in kwartfinale landelijke beker

GENEMUIDEN - De strijd van Sportclub Genemuiden voor de landelijke beker is beperkt gebleven tot een duel. In de kwartfinale was FC Chabab met 2-3 te sterk. Daar had de ploeg uit Amsterdam wel een verlenging voor nodig. In de reguliere tijd verspeelde Sportclub Genemuiden na rust een 2-0 voorsprong.

Voor rust was er weinig aan de hand voor Sportclub Genemuiden. FC Chabab combineerde leuk, maar effectief was het allemaal niet. Sportclub Genemuiden was dat voor rust wel. In de 9e minuut liet Herman van Dijk nog wel een goede kans liggen. De spits slaagde er niet in om een goede voorzet van Patrick Lip goed te verwerken. Twee minuten later verzuimde Leandro Resida om te profiteren van een fout in de verdediging van Sportclub Genemuiden. In de 19e minuut was het raak voor Sportclub Genemuiden. Na een prachtige aanval scoorde Anne van der Kolk. FC Chabab liet af en toe leuke dingen zien. Zo bracht Mohamed Talih met een fraai hakje zijn ploeggenoot Rabie Treindi in stelling, maar die schoot over.  In de 33e minuut sloeg Sportclub Genemuiden weer toe. Wederom was de aanval mooi om te zien. De achterhoede van FC Chabab werd ontrafeld en Herman van Dijk had de bal vervolgens voor het intikken.

Na rust zag het publiek een kentering in de wedstrijd. Sportclub Genemuiden zakte ver weg en FC Chabab werd steeds dreigender. In de 49e minuut was er een eerste waarschuwing voor Sportclub Genemuiden. Resida kreeg een grote kans, maar schoot naast. Even daarvooor kopte Jacco Riemens uit een corner naast. In de 65e minuut viel de aansluitingstreffer via de sterk spelende Jamal Dibi. Daarna was Martijn Jansen dicht bij de 3-1, maar hij kreeg de bal niet lekker mee en schoot op de keeper. FC Chabab trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe. In de 81e minuut kreeg de ploeg loon naar werken via een mooie uithaal van Dibi (2-2). Drie minuten later vloog even de vlam in de pan na een overtreding van Erik Rotman met een speler van FC Chabab. De arbiter stuurde vervolgens Rotman van het veld en Resida werd ook weggestuurd wegens natrappen. Een minuut voor tijd werd een overtreding op Riemens niet bestraft met een penalty en even later was Sportclub Genemuiden nog een keer dicht bij de 3-2.

Het bleef bij 2-2 na negentig minuten voetbal, zodat een verlenging van twee keer een kwartier noodzakelijk was. In de 7e minuut voorkwam keeper Albert Flier dat FC Chabab op voorsprong kwam. Vier minuten later leek Martijn Jansen Sportclub Genemuiden op voorsprong te zetten, maar zijn inzet eindigde op de paal. Drie minuten sloeg FC Chabab in de counter toe. Invaller Chevollo de Rijp ging alleen af op keeper Flier en werkte bekwaam af. In de beginfase van de tweede helft van de verlenging leek Martijn Jansen op weg naar de 3-3, maar alleen voor de doelman legde hij de bal niet goed af. Het was de laatste grote kans voor Sportclub Genemuiden. In de spannende slotfase was de ploeg nog wel enkele kregen dreigend, maar FC Chabab bleef overeind en zorgde met de 2-3 voor een verrassing.

Daarmee is het seizoen van Sportclub Genemuiden abrupt beindigd. "Ik ben teleurgesteld. Het seizoen is in een keer over. Morgen nog een keer trainen, dan is het afgelopen. Ik had graag nog een beker willen winnen. We waren er zo dicht bij", aldus Anne van der Kolk, die vond dat Sportclub Genemuiden een goede wedstrijd had gespeeld. "We wisten dat FC Chabab heel goed kan voetballen. Dan weet je dat de wedstrijd in de rust nog niet is gewonnen. FC Chabab begon met vier man achterin, maar hebben dat later omgezet na drie spelers. Daar hadden we moeite mee. We kwamen voetballend niet meer in ons spel. Na de 2-1 kwamen we weer beter in de wedstrijd en krijg je kansen op 3-1. Vervolgens valt de goal aan de andere kant. We kregen in dit duel meer kansen. Na de 2-2 was de wedstrijd in balans en kon het alle kanten op."

Foto's: Helmich Lubberts