Deurne wipt Sportclub Genemuiden uit de landelijke beker

GENEMUIDEN - Veel supporters van Sportclub Genemuiden hadden zich al verheugd op een duel in de tweede ronde van de KNVB-beker tegen profclub VV Emmen. De ploeg van trainer Hans Schrijver diende echter woensdagavond nog wel af te rekenen met Deurne. Dat lukte niet. De hoofdklasser uit Brabant was efficiënter en won met 0-1. Het enige doelpunt viel in de verlenging. Sportclub Genemuiden had de nederlaag aan zichzelf te wijten. Gebrek aan scherpte brak de ploeg uiteindelijk op. Nu was het niet zo dat het kansen regende voor de thuisploeg, maar ze waren er wel. Zoals in de 7e minuut toen Willem Lanjouw alleen opdook voor de keeper, maar hij mikte naast. Daarnaast waren er verschillende schoten die net naast het doel vlogen. De grootste kans was echter voor Jasper Bremmer. De verdediger had Sportclub Genemuiden vlak voor rust op voorsprong moeten brengen. Bij een indraaiende corner hoefde hij bij de eerste paal alleen maar binnen te knikken, maar hij kopte van dichtbij op de paal. Deurne kon hier weinig tegenover stellen. De gasten hadden het in het eerste kwartier zwaar, maar kwamen daarna beter in de wedstrijd. Het gevaarlijkste moment kwam uit een standaard situatie. Uit een vrije bal raakte Deurne de lat. Sportclub Genemuiden begon goed aan de tweede helft, maar al snel zakte de ploeg wat weg. Het inbrengen van Patrick Lip zorgde even voor een opleving, maar ook hij kon Sportclub Genemuiden niet op sleeptouw nemen. Soms zag het publiek een goede aanval en dan was het meteen dreigend. Te vaak koos Sportclub Genemuiden echter voor de lange bal en werden de bal hoog het strafschopgebied in gepompt. Opportunistisch spel, gevoed door de klok. Een verlenging kwam steeds dichterbij. Deurne had hier echter geen problemen mee. De ploeg speelde compact en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Vlak voor tijd was Mike Koenders nog dicht bij de 1-0. Zijn schot ging rakelings naast. In de eerste verlenging ging het al snel mis. Al in de 1e minuut van de verlenging leidde onnodig balverlies tot een grote kans voor Deurne. Harm van der Steen kon opstomen, maar zijn inzet werd gestopt door keeper Albert Flier. Een minuut later was Van der Steen wel trefzeker. Daarna deed Sportclub Genemuiden er alles aan om een nederlaag af te wenden. In de 12e minuut was er een goede kans voor Jeffrey de Visscher, maar hij raakte de bal verkeerd. Ook in de tweede verlenging waren er kansen voor Sportclub Genemuiden,nadat Deurne in de laatste tien minuten met tien man verder moest na een rode kaart (twee keer geel) van Alian van de Besselaar. Na een prachtige aanval kopte Willem Lanjouw bijna raak. Goalie Delano van Crooy wist net op tijd in te grijpen. Het was pompen of verzuipen. Het werd voor Sportclub Genemuiden het laatste. De vele hoge ballen waren een gemakkelijke prooi voor de lange aanvoerder Wim Verbeek. Vlak voor tijd kopte Lanjouw nog tegen de buitenkant van de paal. De bal wilde er niet in. Aan de inzet lag het zeker niet, maar het spel van Sportclub Genemuiden was te wisselvallig. De ploeg speelde vaak te slordig, maar liet soms ook goed voetbal zien. Conclusie is dat er nog volop werk aan de winkel is in Genemuiden en dat ploeg nog op stoom moet komen. De ploeg heeft tijd nodig om te groeien. Gerard Meijeringh