Sportclub Genemuiden wint districtsbeker

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft zaterdag de districtsbeker veroverd door Staphorst met 4-2 te verslaan. Bij rust keek Sportclub Genemuiden nog tegen een 1-2 achterstand aan. Na rust kwam Sportclub Genemuiden goed op gang en  boog het de negatieve marge al snel om in een 3-2 voorsprong. Zeven minuten voor tijd gooide Jacco Riemens het duel definitief in het slot: 4-2.

Sportclub Genemuiden zat in de eerste helft niet lekker in de wedstrijd. Staphorst was feller en was in de eerste 45 minuten de betere ploeg. Toch had Staphorst de helpende hand van Sportclub Genemuiden nodig om op voorsprong te komen. In de 12e minuut gaf de arbiter een strafschop na een handsbal van Arjan Kolk. Lars Röben benutte de penalty. In de 20e minuut gaf de arbiter een cadeautje aan Sportclub Genemuiden. Een zware sanctie voor een lichte overtreding. Erik Rotman schoot vervolgens raak. Dezelfde Rotman ging in de 39e minuut gruwelijk in de fout. De verdediger wilde de bal controleren, maar speelde de bal ongelukkig in de voeten van Robert Mijnheer, die gretig profiteerde: 1-2.

Staphorst was voor rust de betere ploeg, maar de beste kansen waren voor Sportclub Genemuiden. Al in de 9e minuut drukte Anne van der Kolk veel te slap af. In de 36e minuut stond Martijn Jansen even vrij door een mooie pass van Patrick Lip, maar Jansen schoot over. Een minuut na de 1-2 dook Van der Kolk alleen op voor Alfred Knoll, maar de doelman bracht redding.

Na rust ging Sportclub Genemuiden gretig van start al snel moest Staphorst naar adem happen. In de 50e minuut was het al raak. Doordat een speler van Staphorst onderuit gleed, kreeg Martijn Jansen een vrije doortocht naar het doel van Staphorst. Jansen maakte het karwei  goed af: 2-2. Drie minuten later was Herman van Dijk dicht bij de 3-2, maar hij schoot naast. De 3-2 viel echter al snel. Lip was de doelpuntenmaker. Hij scoorde in de rebound in de 57e minuut. Een minuut later schoot Van der Kolk op de paal. Staphorst werd aan alle kanten voorbij gelopen, maar Sportclub Genemuiden verzuimde om door te drukken, terwijl de ploeg daar wel de kansen voor kreeg. Zodoende bleef Staphorst hoop houden en kwamen de gasten weer wat beter in de wedstrijd. Veel gevaar leverde dit echter niet op.

In de laatste tien minuten gooide Sportclub Genemuiden weer het gas erop. Dat leverde direct gevaar op. Zo waren er twee goede kansen  voor Van der Kolk. In de 83e minuut besliste Jacco Riemens het duel door via de binnenkant van de paal binnen te schieten. In de slotfase had de arbiter een strafschop moeten geven na een duidelijke handsbal van Ruben Peltjes, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Het maakte niet veel uit. De zege van Sportclub Genemuiden kwam geen moment meer in gevaar. Na het laatste fluitsignaal kon het feestje beginnen. Eerst met de supporters en daarna mochten alle spelers een medaille in ontvangst nemen en kreeg aanvoerder Martijn Jansen de beker uitgereikt. Na 2005 pakte Sportclub Genemuiden weer eens een prijs.