DESZ langs BSVV in thriller

ZWARTSLUIS – Voetballiefhebbers zagen zaterdag in Zwartsluis een zeer enerverende wedstrijd tussen DESZ en BSVV. Toen de gasten uit Bovensmilde in de 55e minuut de 1-4 scoorden, leek de eerste nederlaag voor DESZ na 21 officiële wedstrijden. De Sluzigers toonden echter een enorme veerkracht en bogen de achterstand om in een spectaculaire 5-4 zege. DESZ kende een valse start tegen BSVV. Al na twee minuten kwamen de gasten tot scoren. DESZ zat niet goed in de wedstrijd en had grote moeite met de felle manier van spelen van BSVV. DESZ miste de scherpte, die BSVV wel op kon brengen. In de 13e minuut kwamen de Drenten op 0-2. Daarna kwam DESZ langzaam maar zeker iets beter in de wedstrijd. Dat leidde in de 23e minuut tot de 1-2. Danny Moorman legde de bal met veel gevoel in de verre hoek. Daarna kreeg de thuisploeg kansen op de gelijkmaker. Zo schoot Moorman van dichtbij op de keeper. Bij BSVV was zaterdag bijna elke kans raak. Zo ook in de 30e minuut. Daarna had DESZ wel veel balbezit, maar kansen bleven uit. Na rust speelde DESZ bijna de gehele wedstrijd op de helft van de tegenstander. Toch was het wederom BSVV dat scoorde. In de 55e minuut viel deze treffer. DESZ liet de kop niet hangen en bleef goed combinerend gevaar stichtten. BSVV werd veelvuldig over de zijkanten kapot gespeeld. Dat leidde in de 65e minuut tot de eerste Sluziger treffer in het tweede bedrijf. Remco Lachenal tikte een voorzet binnen. Daarna ging het snel. Een paar minuten later viel de 3-4. Een voorzet belandde tegen de hand van een BSVV-speler. De arbiter wees naar de stip en Cor Koning maakte het karwei af. Daarna voltrok zich een stormvloed aan aanvallen op het doel van BSVV. Al snel moest de ploeg weer capituleren. Moorman schoot bij de tweede paal binnen. Uiteraard ging DESZ voor de winst. De winnende goal viel als snel. In de 82e minuut werd Cor Koning diep gestuurd. Hij legde de bal goed terug op Lachenal. Die rondde vervolgens bekwaam af.