DESZ klopt Hollandscheveld

HOLLANDSCHEVELD – DESZ heeft zich goed hersteld van de nederlaag in de districtsbeker. In de uitwedstrijd tegen Hollandscheveld beleefden de rood-witten een droomstart. Binnen vijf minuten was de ploeg al twee keer trefzeker. De genadeklap bleef vervolgens uit, wat de gastheren in staat stelde om in de tweede helft de spanning terug te brengen. Het slotakkoord was echter voor de Sluzigers: 1-3.DESZ schoot uit de startblokken. Binnen drie minuten was het namelijk al raak. Linksbuiten Gilbert Pastink kopte raak uit een corner van Danny Moorman. Nog geen twee minuten later konden de meegereisde DESZ-supporters andermaal juichen. Pastink ontving de bal aan de linkerzijde van het veld en draaide naar binnen. De linksbuiten zag Cor Koning vertrekken en verstuurde de bal in zijn richting. Een slimme lichaamsschijnbeweging van Stef Raben zorgde ervoor dat Koning het speeltuig daadwerkelijk ontving en kon afdrukken: 0-2.Met slechts vijf minuten op de klok, bevond DESZ zich dus al in een uitstekende positie. Na zo’n twaalf minuten liet de thuisploeg voor het eerst wat van zich zien. De linksbuiten kwam door en wist ongehinderd het penaltygebied te betreden. Van dichtbij nam de aanvaller vervolgens het doel onder vuur, maar zijn inzet verdween over het doel. In de periode na de hectische beginfase toonde DESZ zich geduldig en speelde de ploeg op balbezit. Hollandscheveld liet dit lange tijd toe en zette nauwelijks druk. De gasten wisten nog twee goede kansen te creëren. Zo was Martijn Strating na een half uur dichtbij een treffer, na goed voorbereidend werk van Raben. De aanvoerder wist zijn voet echter niet tegen de bal te zetten. Kort hierna kopte diezelfde Raben net naast vanuit een corner.Dat de bezoekers de overwinning al in de achterzak hadden bleek allerminst het geval. DESZ begon slordiger te voetballen en had problemen in de opbouw. De gastheren werden bovendien nog een keer gevaarlijk. Keeper Sander van de Belt sleepte zijn ploeg er echter doorheen, door de spits de bal afhandig te maken voordat hij gevaarlijk kon worden. Al vrij snel na rust viel een goede kans voor DESZ te noteren. Strating kwam vrij bij de tweede paal en werd op maat bediend. Zijn inzet raakte niet het beoogde doel, doordat een gemene stuiter hem op het allerlaatste moment parten speelde. De gewenste genadeklap bleef dus uit, waardoor de gastheren hoop bleven houden op een goede afloop.Ondanks het feit dat kansen in eerste instantie uitbleven, werd deze hoop na een kwartier spelen nog extra kracht bijgezet. Balverlies van DESZ zorgde voor een snelle omschakeling bij de thuisploeg. Uiteindelijk kwam de bal terecht bij de spits van Hollandscheveld, die oog in oog kwam te staan met Van de Belt: 1-2.De Sluzigers maakten na deze treffer een moeilijke fase door. De gastheren waren simpelweg feller en wisten hun gasten zo nu en dan langere tijd terug te drukken op eigen helft. Dit leek zelfs te resulteren in de gelijkmaker, maar deze werd wegens buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant van het veld was DESZ eveneens gevaarlijk. Zo werd Remco Lachenal na een mooie aanval alleen voor de keeper gezet door Moorman. De invaller ging in één beweging de sluitpost voorbij, maar zag zijn inzet op het laatste moment toch gekeerd worden door de goalie. Niet veel later leek Raben de bal voor het intikken te krijgen. Een verdediger van Hollandscheveld kon de breedtebal van Moorman echter ternauwernood onderscheppen.Het duel golfde in het restant van de wedstrijd op en neer. De gastheren namen steeds meer risico´s en hanteerden veelvuldig de lange bal. DESZ, daarentegen, kreeg steeds meer ruimte en was enkele keren gevaarlijk. Aan beide zijden van het veld bleef een doelpunt uit, waardoor het lang spannend bleef. Toch was het in de laatste minuut van de wedstrijd alsnog raak voor de bezoekers. DESZ verdiende een vrije trap, die in de richting van Raben werd gestuurd. De spits behield het overzicht en gebruikte zijn hoofd om het leer panklaar te leggen voor de inlopende Lachenal. Een droge schuiver bleek voldoende: 1-3.Met deze treffer was het verzet van de gastheren eindelijk gebroken. Via Raben kreeg DESZ zelfs nog een grote kans op een uitbreiding van de score. Hij stuitte echter op de doelman. De 1-3 zege was al weer de tiende seizoenszege van DESZ.