John Poot

Kampioen DEK neemt afscheid van vierde klasse met krappe winst

Sport

GENEMUIDEN - De waterpoloërs van DEK hebben de competitie afgesloten met een moeilijke zege. In eigen huis won de kampioen met 5-4 van het vijfde team van Swol. Daarna was het tijd voor de poloërs uit Genemuiden om de titel te vieren, die een week eerder werd veiliggesteld.

DEK begon goed aan het duel. De ploeg toonde strijdlust en liep uit naar een 3-0 voorsprong door treffers van topscorer Ruben Beens. Daarna begon Swol meer aan te dringen. De bezoekers kwamen één keer tot scoren. Dinand van Dijk deed wat terug (4-1).

In de derde periode bleef Swol aanvallen. DEK had geen antwoord op het spel van de gasten. Beide ploegen kwamen één keer tot scoren. Daarna volgde een zeer spannend vierde kwart. Swol maakte twee treffers en DEK had het moeilijk. Uiteindelijk werd met moeite een 5-4 zege over de streep getrokken. Ruben Beens werd de laatste 40 seconde met een rode kaart naar de kant gestuurd, omdat hij volgend seizoen voor Swol 1894 gaat spelen. Onder een daverend applaus verliet hij het bad.

Sportwethouder Visserman feliciteerde na afloop de waterpoloërs van DEK met het kampioenschap en overhandigde een bloemetje aan trainer Gerrit Riezebosch, die ook volgend seizoen actief is als trainer bij DEK. De ploeg kan terugkijken op een zeer sterk seizoen. DEK kwam in de competitie twintig keer in actie, won achttien keer en verloor slechts twee wedstrijden. De Genemuidenaren maakten maar liefst 180 doelpunten en kregen 69 treffers tegen.