Afbeelding
Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden bekert simpel door

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft zich woensdag eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de districtsbeker. Zondagderdeklasser HODO werd met 7-1 aan de kant gezet. Job van Dalfsen scoorde maar liefst vier keer.

Dirk Muis zette Sportclub al snel op het goede spoor met een treffer. Daarna sloeg HODO onverwachtst toe. De enige kans van de bezoekers was gelijk raak. In de 22ste minuut haalde Patrick Timmerman van ver uit en verraste doelman Henniphof. Vervolgens stelde Sportclub voor rust orde op zaken via twee treffers van Van Dalfsen.

Sportclub Genemuiden had ook in de tweede helft geen kind aan HODO. Via treffers van Wouter van der Molen, Jacco Riemens en Van Dalfsen (2) liep de score nog hoog op.

Aderlating was het uitvallen van Anne van der Kolk met een enkel blessure, het is afwachten of hij zaterdag beschikbaar zal zijn in de uitwedstrijd tegen DOVO.