Afbeelding

Dames Ruutvoorn verliezen van Leevoc

GENEMUIDEN - Dames 1 van volleybalvereniging Ruutvoorn uit Genemuiden heeft zaterdag in eigen huis met 3-1 verloren van Leevoc.

Het was een pot tussen de nummer 6 en 8 van de ranglijst. Leevoc had echter 23 punten, veel meer dan de 15 die Ruutvoorn er tot nu toe had. Op papier had het een leuke wedstrijd kunnen worden, maar het werd er één waar de bezieling miste.

Ruutvoorn speelde in de eerste set vooral verdedigend niet scherp genoeg. Er vielen teveel ballen op de grond en zo wist Leevoc op het eind van de eerste set weg te lopen en deze te winnen met 25-20.

In de tweede set ging het tot 22-22 gelijk op. Verdedigend begon het spelletje iets meer te lopen en ook qua blokkering zat Ruutvoorn er goed bij. Alleen werd er in de eigen aanval nog teveel geprutst. Net als in de eerste set wist Leevoc de laatste punten op rij te maken en met 25-22 ging ook deze set naar de dames uit Leeuwarden.

De derde set maakte Ruutvoorn gebruik van haar belangrijke wapen; de serves. Gelijk aan het begin van de set wisten Corien van de Wetering en Geerke van der Haar de passers van Leevoc flink onder druk te zetten door hard diagonaal te serveren. Na deze eerste twee servesbeurten was het 10-4 voor Ruutvoorn en deze comfortabele voorsprong zorgde ervoor dat Ruutvoorn deze set wist binnen te halen. Net als voorgaande sets wist Leevoc aan het eind van de set weer aardig punten te scoren, maar dit keer was het gat te groot. Met 25-23 was deze set voor de thuisploeg.

De winst van de derde set had een opsteker kunnen zijn, maar aan het spel van de dames uit Genemuiden was dit niet te zien. Aan het net wisten de speelsters elkaar niet makkelijk te vinden en zo miste er daadkracht. De pass kwam soms aardig aan, maar dan moet je het aan het net afmaken en als dat niet gebeurt dan weet een tegenstander daar vaak gretig van te profiteren. 25-15 werd het in de laatste set en zo kon Ruutvoorn slechts 1 puntje bijschrijven na afloop van deze teleurstellende wedstrijd.

Aankomende zaterdag reizen de dames af naar het Friese Easterein. Daar spelen ze de laatste wedstrijd van 2016 tegen Covos. Dit team staat vierde in de ranglijst, dus het zal een pittige afsluiter worden.