TTV Zwartsluis start met nederlaag

Sport

ZWARTSLUIS - TTV Zwartsluis heeft de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie verloren. Het vierde team van NTC uit Nunspeet was met 4-6 te sterk.

Wegens personele problemen werd een beroep gedaan op Kenneth van Dijk. De invaller speelde goed, maar verloor zijn eerste twee partijen. Zijn derde partij wist hij wel winnend af te sluiten. Marc de Rijk begon goed. Met zijn eerste winst zette hij Zwartsluis op het goede spoor. Daarna bleef een goed vervolg uit. John van Schellen verloor één keer en won twee partijen. Het dubbelspel ging na een lange partij verloren. Resultaat was een 4-6 nederlaag in de seizoensouverture in de derde klasse A.

De andere Sluziger derdeklasser, TTV Zwartsluis 2, begon met een3-7 nederlaag tegen DTV '84. Ook het tweede team moest een beroep doen op een invaller. Wietse Bakker vulde deze rol in en kwam niet tot winst. Roel Santbergen en Jan Booij wisten ieder één keer te winnen. Santbergen en Booij wonnen ook het dubbelspel.

Het derde team speelde in Kampen tegen Kampenion 11. Ook het derde team speelde met een invaller. Tjalling Wynia deed mee en boekte twee zeges. Aldert Vegter bleef ongeslagen. Kenneth van Dijk behaalde ook drie zeges. Van Dijk en Vegter wonnen ook het dubbelspel. Zo beleefde TTV Zwartsluis een pikzwart in de vierde klasse C met een 9-1 zege. De andere vierdeklasser, TTV Zwartsluis 4, won thuis met 9-1 van het tiende team van Smash '70. Bianca Meijer, Tjalling Wynia en Wout van Dalfzen kenden zo een prima start. Alleen Van Dalfzen liet een punt liggen.

Het vierde team speelde tegen Smash ’70, team 10, uit Hattem. Een mooie tegenstander om tegen te beginnen. Bianca Meijer, Tjalling Wynia en Wout van Dalfzen wonnen deze wedstrijd met 9-1. Het was Van Dalfzen die het ene punt liet liggen. In de vijfde klasse B begon TTV Zwartsluis 5 de competitie met een 6-4 nederlaag bij Tafeltennis Zwolle 16. In dit team maakten twee jeugdspelers hun seniorendebuut. Mark Smit kende als basisspeler een valse start, hij kwam niet tot winst. Jonathan Booij pakte een winstpartij. Twan Ketelapper verraste met drie knappe zeges.

Ook de jeugd van TTV Zwartsluis is weer begonnen. De jeugdploegen van GTC fungeerden in Genemuiden als tegenstander. Het eerste team begon met een 3-7 zege op GTC 2. Twan Ketelapper won drie keer. Jonathan Booij boekte twee zeges. Edward de Wit kwam door ziekte niet verder dan één zege.
TTV Zwartsluis 2 won met 1-9 van GTC 4. Ingmar Steenbergen zegevierde drie keer. David Hoen wist ook drie keer te winnen. Thimo Smit kwam tot twee zeges. Het derde team van TTV Zwartsluis won met 4-6 van GTC 3. Ian Smit kwam niet tot winst. Jelle Wiersma won drie keer. Ramon Albers wist ook drie keer te winnen.