Dames Ruutvoorn doen goede zaken tegen VC058

Sport

GENEMUIDEN - De volleybaldames van Ruutvoorn uit Genemuiden hebben zaterdag met 3-1 gewonnen van VC058. Daarmee is Ruutvoorn van de elfde naar de negende plek gestegen.

Beide teams zijn hard aan het werk om zich te ontworstelen aan dreigende degradatie. Tot deze wedstrijd namen ze de laatste twee plekken van de ranglijst in. Het beloofde dus een spannende pot te worden.

De eerste set kon Ruutvoorn haar draai niet echt vinden. De pass lag niet lekker en met de serve werd niet maximaal druk gelegd aan de overkant. Hierdoor lukte het niet om afstand te nemen van de dames uit Leeuwarden. VC058 liep uit naar 24-21, wist het niet gelijk af te maken, maar uiteindelijk won het met 25-23.

Ruutvoorn besloot uit een ander vaatje te tappen en na enkele speelminuten in de tweede set was het al 10-2 voor de dames uit Genemuiden. Met deze comfortabele voorsprong kwam er ontspanning in het spel en dat maakte het spel nog wat meer overtuiging kreeg. Met afstand won Ruutvoorn deze set; 25-14.

De derde set begon net zo voorspoedig, maar tot twee maal toe liet Ruutvoorn haar tegenstandster weer naderen. Dit maakte het nog wel even spannend. Echter wist Ruutvoorn het hoofd koel te houden en ook deze set binnen te slepen; 25-21.

In de vierde set liet Ruutvoorn met name weer van zich spreken door haar sterke serves. Eigenlijk alle speelsters maakten series met hun serves. VC058 had moeite met het afleveren van een nette pass, wat zorgde voor minder aanvalsdruk. Met 25-19 werd ook de laatste set binnengehaald en zo konden er vier punten bijgeschreven worden.

Aankomende zaterdag lijkt een zware dobber te worden. Ruutvoorn gaat dan naar Balk om daar de koploper DBS op te zoeken. Thuis wist Ruutvoorn een puntje af te snoepen van dit team.