Afbeelding
Martien Wursten

Olympia '28 niet slagvaardig genoeg

ZWOLLE – SVI was zaterdag tegen Olympia ’28 de betere ploeg, maar de meeste kansen waren zaterdag voor de ploeg uit Hasselt. Daarom deed Olympia zichzelf met een 3-1 nederlaag tekort.

In dit duel waren de eerste kansen voor SVI. In de 20ste minuut kwam Olympia goed weg, toen een speler in kansrijke positie de bal niet goed aannam. Drie minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Uit een strakke voorzet werd de bal bij de eerste paal binnen getikt.

In de 24ste minuut werd Kjelt Bonhof door Thomas van Milgen in de gelegenheid gesteld om gevaarlijk te worden. Hij nam de bal echter niet goed aan, zodat de kans verloren ging. In de 33ste minuut kwam Bonhof weer in scoringspositie. Zijn lob ging echter over het doel. Een minuut later brak Bonhof door en kwam in een één-tegen-één-situatie terecht met een verdediger. Vervolgens kreeg hij twee schietkansen, maar in beide gevallen schoot hij tegen zijn tegenstander op. Vlak voor rust had Cas Duiker een goede voorzet in huis. De SVI-keeper reageerde echter attent en plukte de bal net weg, voordat Bonhof gevaarlijk kon worden. SVI kreeg op slag van rust nog een kans op 2-0. Een speler van SVI was Olympia-keeper Jeroen Bos al voorbij. Maurice van Raalte bracht vervolgens vanaf de doellijn redding.

Ook na rust was SVI aanvankelijk de betere ploeg. In de 60ste minuut kreeg Olympia een tweede treffer om de oren. Uit een voorzet vanaf de linkerkant kon een vrijstaande speler van SVI binnen koppen. Tien minuten later was Olympia voor het eerst in de tweede helft gevaarlijk. Uit een voorzet van Bonhof kopte Robert Wursten over. Vijf minuten later voorkwam Jeroen Bos de 3-0,, toen een speler vrij voor hem opdook.

Daarna veranderde het spelbeeld van de wedstrijd. Dat had alles te maken met het inbrengen van Michel Klink bij Olympia. Al snel deed Olympia wat terug. Van Milgen bediende Bertus Finke met en steekbal. Die legde vervolgens breed op Martijn Laarman, die de 2-1 aantekende. Twee minuten na de treffer van Laarman, viel het doek voor Olympia. Een scherpe counter werd bekroond met een rake kopbal (3-1). Het was over en uit voor de bezoekers. Bonhof kreeg nog wel een mogelijkheid op 3-2, maar zijn poging in de 89ste minuut ging net naast.