Afbeelding
Gerard Meijeringh

Arembergschool domineert bij eerste editie Schoolzwemkampioenschappen

Sport

(door Gerard Meijeringh)
GENEMUIDEN - Zwartewaterland is een nieuw sportevenement rijker. Vrijdagavond was de eerste editie van de Schoolzwemkampioenschappen. Het bleek een schot in de roos met 126 deelnemende kinderen van negen basisscholen. De Arembergschool heerste bij dit evenement. De school uit Zwartsluis eiste de eerste drie plekken voor zich op. Deze teams mogen meedoen aan de regionale kampioenschappen van regio oost op 13 mei in Hardenberg.

Voorzitter Wim Visscher van DEK stond aan de basis van de Schoolzwemkampioenschappen. HIj benaderde de verschillende zwemverenigingen om dit evenement te gaan organiseren. Bij de eerste serieuze bespreking was er gelijk veel enthousiasme. Voor de Schoolzwemkampioenschappen bundelden de zwemverenigingen DEK, ZvZwartsluis, Zwartewaterratte en Reddingsbrigade Zwartsluis de krachten. Vrijdagavond was het resultaat te zien. Een leuk evenement met veel enthousiaste deelnemers.

Elke school kreeg de mogelijkheid om teams van ieder zes zwemmers in te schrijven met een max van drie teams. De teams waren afkomstig van scholen uit Hasselt, Genemuiden, Zwartsluis en Sint Jansklooster. Alles werd in goede banen geleid door zo'n vijftig vrijwilligers. Tom van Dijk (Zwartewaterratten) keek vrijdagavond met een goed gevoel naar de zwemmende basisschoolleerlingen. "Zie wat een succes het is. De hele avond hebben we zo'n vierhonderd bezoekers in het zwembad. Dit is een promotie voor de zwemsport en ook voor het vrijzwemmen. En op zo'n avond als deze kun je ook zien hoe belangrijk het is dat kinderen leren zwemmen." Volgens Van Dijk is er een grote kans dat de eerste editie een vervolg krijgt. "We zijn druk bezig om alle kinderziektes eruit te halen. Alles wordt meteen genoteerd. We gaan er vanuit dat het volgend jaar weer wordt georganiseerd."

Afbeelding
Afbeelding