Afbeelding

Ruutvoorn zet opmars voort

Dames 1 van Ruutvoorn is bezig met een hele goede reeks wedstrijden. Na de twee 4-0 overwinningen van vorige week, was vandaag Leevoc uit Leeuwarden het slachtoffer.
Dit team was in december te gast in Genemuiden, toen werd er jammerlijk verloren met 3-1. De dames van Ruutvoorn waren toen wel onder de indruk van het spel van Leevoc. Gister was het waarschijnlijk andersom.
In de eerste set waren er twee goede servesbeurten van Alita Bakker en Suzanne Boschman zat de middenaanval van Leeuwarden flink dwars met haar blok. Mede hierdoor kon Ruutvoorn uitlopen, maar halverwege de set wist Leevoc weer aan te haken. Tot 22-22 was het spannend, maar Ruutvoorn besliste en won met 25-23.
In de tweede set ging eigenlijk alle eer naar Cynthia Last. Op 5-10 kwam ze aan serve en met een zeer sterke sprongserves lukte het haar om aan serve te blijven tot 5-23. Leevoc pakte nog een side-out, maar met 25-6 werd ook deze set beslist en liet Ruutvoorn haar tegenstander ontgoochelt achter.
De ontgoocheling duurde echter niet lang, want in de derde set stonden de dames uit Leeuwarden er weer. Door sterk te verdedigen kwam Ruutvoorn maar moeilijk aan scoren toe. Lange en vermoeiende rally’s waren het gevolg. Uiteindelijk was het Leevoc wat aan het langste eind trok en met 26-24 pakten de dames uit Leeuwarden hun eerste set.
De vierde set kan dan het eind van de wedstrijd betekenen of anders loop je toch nog het risico te eindigen met een vijfsetter. Ruutvoorn zette daarom nog 1 x alle zeilen bij. Corien van de Wetering begon sterk met serve en na haar servesbeurt was het dan ook al 8-0. De rallypass bleef verzorgd waardoor er aan het net gevarieerd kon worden met aanvallen en al snel voelde Ruutvoorn dat het mogelijk was om met de winst naar huis te gaan.
Vanwege studieverplichtingen waren Lisa Pol, Jenita Timmerman en Joanne Beens niet mee. Om toch een reservespeelster te hebben ging jeugdspeelster Evalyn van de Wetering mee. Zij pakte in deze vierde en laatste set nog een mooie serves mee en maakte zo haar debuut bij Ruutvoorn dames 1. Na deze serves was de set snel afgelopen. Met 25-18 maakte deze gewonnen set de eindstand 3-1.
Met de 4 bijgeschreven punten staat Ruutvoorn nu op de 7e plek. Met nog twee wedstijden te gaan lijkt degradatie niet meer aan de orde. Aanstaande zaterdag is er de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Om 17:00 treden de dames dan aan tegen Covos. Dit team komt uit Easterein en staat derde op de ranglijst.