Wim Poelhekken

Olympia ’28 veroordeeld tot nacompetitie

HASSELT – Het is Olympia ’28 niet gelukt om te ontsnappen aan de nacompetitie. De ploeg liet opnieuw teveel kansen liggen en gaf in de slotfase een zege uit handen. Vlak voor tijd kwam ’t Harde terug tot 3-3. Achteraf maakte het allemaal niet zoveel uit. Concurrent Hatto Heim won met 0-2 bij WZC Wapenveld. Daarmee was de laatste strohalm definitief uit beeld verdwenen, ervan uitgaande dat VEVO komende zaterdag wel wint tegen FC RDC. De ploeg uit Deventer verzamelde dit seizoen slechts drie punten. Komende zaterdag sluit Olympia de competitie af bij Hatto Heim. Het enige wat er voor de ploeg uit Hasselt dan nog op het spel staat, is een gunstige uitgangspositie in de nacompetitie.

Ook in dit duel deed Olympia zichzelf tekort. De ploeg was in de eerste helft oppermachtig, maar de 2-1 voorsprong bij rust was veel te pover. In de 17e minuut kwam Olympia op voorsprong. Kjelt Bonhof schoot een vrije trap binnen. Acht minuten later was Wesley Pestman dicht bij de 2-0, maar de keeper kon net op tijd ingrijpen. In de 30ste minuut was de eerste aanval van ’t Harde gelijk raak. In het laatste kwartier voor rust regende het kansen voor Olympia. Zo bracht de keeper redding bij een poging van Kjelt Bonhof. Even later draaide Thomas van Milgen zich goed vrij en nam uit de draai het vijandelijke doel onder vuur. Met een uitstekende redding voorkwam de goalie van ’t Harde een treffer. Vlak voor rust raakte Valerie Leusink de la. Toch ging Olympia nog rusten met een voorsprong. Leusink bediende Bonhof op de juiste manier. Bonhof omspeelde de keeper en prikte de 2-1 binnen.

Na rust liet Olympia weer twee goede kansen liggen. In de 60ste minuut zorgde Van Milgen voor 3-1. Er leek niets aan de hand voor Olympia. De ploeg had de wedstrijd in handen. Tot de 77ste minuut. Maurice van Raalte maakte hands en de bal ging op de stip. De strafschop werd benut. In de slotfase ging het mis voor Olympia. John Zandink kreeg zijn tweede gele kaart tot woede van Olympia en kon vertrekken. Uit de daarop volgende vrije trap scoorde ’t Harde de gelijkmaker. In blessuretijd leek het alsnog goed te komen voor Olympia. Michel Klinkt leek de 4-3 aan te tekenen, maar de arbiter gaf geen voordeel bij een overtreding van ’t Harde en keurde de treffer af. Tot groot ongenoegen van Olympia. De vrije trap leverde vervolgens niets op.