Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden wint oefenduel van DVS '33

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft zaterdag het oefenduel tegen DVS '33 gewonnen met 2-1.

De eerste helft was duidelijk voor DVS, Sportclub was zoekende en kwam amper in het spel voor. Toch was het Genemuiden die op voorsprong kwam. Vanaf de middenlijn zag Frank Kuurman doelman Paul Eppink ver voor zijn doel staan en haalde hard uit. Eppink had het nakijken en Sportclub een vroege voorsprong.

Dit doelpunt was nagenoeg het enige wapenfeit van Sportclub-zijde in de eerste helft. DVS bleef druk zetten en Genemuiden kon niets anders doen dan ruimen. Een doelpunt van DVS-zijde kon dan ook niet uitblijven. Kengo Ishikawa zette zijn eigen aanval op en rondde schitterend af. Verder dan deze twee treffers kwamen beide teams niet voor rust.

Sportclub begon de tweede helft beter dan de eerste. De ingekomen William Jansen was in ieder geval kort bij een treffer, ware het niet dat de doelpaal dit voorkwam. DVS verloor de grip op de wedstrijd die het in de eerste helft nog stevig in handen had. Het lukte niet om nog een vuist te maken en Sportclub kreeg steeds meer ruimte.

Een aanval van Genemuiden werd door Jacco Riemens bekroond met een doelpunt, na aangeven van Frank Kuurman schoot hij knap binnen. Niet veel later waren het Omar Kavak en Sijmon Eenkhoorn die de score verder hadden kunnen uitbreiden. Doelman Eppink stond opnieuw te ver voor zijn goal en beide spelers waagden een poging, al leverde dit geen resultaat op. Meer doelpunten kwamen er niet. Het enige vuurwerk binnen de lijnen kwam na een opstootje tussen de Jong van Genemuiden en de Ruijter van DVS, wat beide spelers een verplichte wissel opleverde.

Dinsdagavond speelt Sportclub een oefenwedstrijd tegen de beloften van Cambuur Leeuwarden. Aanvang om 19.30 uur.