Afbeelding

Recordaantal zeilers maakt Kilorace 2017 tot groot succes

Sport

De zesde Kilorace op het Ketelmeer is een groot succes geworden. Niet minder dan 36 zeilschepen verschenen aan de start van deze regionale zeilrace. Daarmee werd een recordaantal deelnemers gehaald.

Het natte weer kon de pret niet drukken. De noordwesten wind met kracht 4 zorgde op zaterdag zelfs voor perfecte zeilomstandigheden. Zondag moesten de zeilers het met wat minder wind uit de zuidwesthoek doen en was het zo af en toe zoeken naar een zuchtje wind in de zeilen.

Bij het uitzetten van het parcours let organisator Marco Beenen uit Zwartsluis goed op de wind en de te varen rakken. Scherp aan de wind, kruisen, voor de wind, alle zeiltrajecten komen aan bod. Vooral bij het ronden van de uitgelegde boeien werd ook dit jaar hard gestreden om de meest ideale positie. Met een extra zeil, zoals de gekleurde spinakers, kan een extra vlaagje wind van achter voor groot voordeel zorgen.

Vanaf de eerste editie van de Kilorace wordt er gestreden on de Kilobokaal, beschikbaar gesteld door organisator Marco Beenen van de gelijknamige kaashandel uit Zwartsluis. Hij kon de trofee dit keer overhandigen aan overall winnaar Gerrit Kragt. Dankzij de medewerking van meerdere sponsoren was de prijzenpot in 2017 extra goed gevuld.

Einduitslag:

Platbodems: 1. Bert Timpert, 2. Thom van Heusden

A-klasse: 1. Sjaak Broekhuizen, 2. Dick van Dijk, 3. Hanna Pot

B klasse: 1. Thijs Veltman, 2. Guus van Haaf, 3. Rick Jacobs

C klasse: 1. Gerrit Kragt, 2. Patrick ten Brincke, 3. Jan de Graaf