Ruutvoorn-dames verliezen in eigen huis van CSV

GENEMUIDEN - De volleybalsters van Ruutvoorn hebben zaterdag in eigen huis verloren van CSV uit Zwolle. De uitslag was 0-4.

De tegenstander was geen onbekende gast. Vorig seizoen was Ruutvoorn heer en meester met een winst van 4-0. Ondanks de positieve instelling en het voornemen om sterk te beginnen, verliep de wedstrijd voor Ruutvoorn niet voorspoedig. CSV bleek een maat te groot.

Verdedigend speelde Ruutvoorn op belangrijke momenten niet sterk genoeg en ook werd aanvallend te weinig druk gezet. Dit zorgde ervoor dat CSV de overhand nam en een dominantere houding had. Dit mede door de servicedruk die ze wisten te creëren.

In de 3e set werd het spel echter opgepakt, maar ook hier presteerde Ruutvoorn onder haar niveau. De 4e set had zeker meer kunnen opleveren voor de thuisploeg, en eindigde in een 25-19.

Er is werk aan de winkel voor Ruutvoorn, maar met nieuwe energie trekken de volleybalsters uit Genemuiden aankomende zaterdag naar Zwolle. Dan staat Bas Autowas op het programma. Deze ploeg is goed voor een vijfde plaats maar heeft twee extra wedstrijden op haar naam staan.