Martien Wursten nieuwe voorzitter Olympia ’28

Sport

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT – Olympia ’28 heeft een nieuwe voorzitter. Martin Wursten werd afgelopen vrijdag tijdens de algemene ledenvergadering gekozen tot nieuwe preses van de voetbalvereniging uit Hasselt. Hiermee krijgt Olympia een nieuw gezicht. Hij lost Sjaak Bruins af, die vel jaren actief was als voorzitter.

Bruins trad medio november 2013 voor de tweede keer aan als voorzitter bij Olympia. Eerder hanteerde hij de voorzittershamer bij Olympia van 2003 tot 2008. Bruins liet enige tijd geleden al weten dat hij niet beschikbaar was voor een nieuwe periode.

Martien Wursten is dus zijn opvolger. PR en communicatie behoort ook tot zijn takenpakket. Wursten wil dit graag combineren met het voorzitterschap. Wursten is enthousiast over de nieuwe uitdaging. “Ik heb er heel veel zin in en hoop dat ook uit te stralen. Ik ben een verenigingsman en wil er voor iedereen zijn. Voor iedereen moet alles goed geregeld zijn en elk lid moet het naar zijn zin hebben bij onze club. Met elkaar zijn we Olympia ’28”, aldus Wursten.

Naast Bruins zijn ook Hilco Beute (velden en gebouwen) en Jan Sijmon van den Berg (kantine) afgetreden. Deze plekken worden niet ingevuld, omdat is besloten om deze posten onder te brengen in commissies.