Helmich Lubberts

Verliezend Sportclub Genemuiden in de tang bij CSV Apeldoorn

Sport

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden heeft slechts één week kunnen genieten van de koppositie in de hoofdklasse B. Zaterdag verloor Sportclub Genemuiden met 0-2 van CSV Apeldoorn. Sportclub Genemuiden kreeg nauwelijks ruimte van CSV Apeldoorn en zat nooit lekker in de wedstrijd.

Het begin van de eerste helft leek nog wel hoopvol. Sportclub Genemuiden wist de tegenstander onder druk te zetten en er was wat dreiging via Erik Rotman (vrije trap), Joran Pot en Sijmon Eenkhoorn. De eerste grote kans was voor CSV Apeldoorn. Een hard schot van Sander Krijns had zomaar doel kunnen treffen, maar Danny Menting stond in de weg.

In de 26e minuut was het echter wel raak. Steven van Es scoorde uit een corner. Daarna ging Sportclub Genemuiden op jacht naar de gelijkmaker. Schoten van Pot en Eenkhoorn werden gestopt door de sterk spelende goalie Patrick Jansen.

Na rust startte Sportclub Genemuiden gretig. De eerste mogelijkheid was dan ook voor de thuisploeg en kwam van de voet van Jacco Riemens, maar ook bij hem ontbrak de scherpte en doelman Jansen kon de bal simpel pakken. Aan de ander kant was het Sander Krijns die doelman Beukeveld op de proef stelde. Ook hier kwam de doelman als winnaar uit de strijd. De ingevallen Arjen Hagenauw had het geluk ook niet aan zijn zijde. Zijn schot ging net naast.

Door de aanvalsdrift van Sportclub Genemuiden kreeg CSV Apeldoorn meer ruimte. Sander Krijns, Fedde Timmer, Steven van Es en Mark Fennebeumer waren de spelers die doelman Beukveld aardig op de proef wisten te stellen. Sportclub Genemuiden bleef hopen, maar was er wel achter dat één punt het maximaal haalbare was deze middag. Het bleek echter een illusie. Mark Fennebeumer schoot het beetje hoop wat er nog was aan diggelen. Het lukte Sportclub simpelweg niet om een voorzet vanuit een corner weg te werken, Fennebeumer kreeg de bal en de 0-2 was een feit.

Het resterende kwartier wat SC Genemuiden nog restte was onvoldoende om het tij nog te doen keren. het wist nog wel een aantal kansen op de mat neer te leggen maar verder dan dat kwam de thuisclub niet meer.