Wim Poelhekken

Nieuwe Olympia-voorzitter Martien Wursten wil er voor iedereen zijn

Sport

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT - Martien Wursten werd onlangs gekozen als nieuwe voorzitter van Olympia ‘28. Hij noemt het voorzitterschap een uitdaging en vindt dat de club er goed voor staat. “Olympia draait momenteel hartstikke lekker.”

Met Sjaak Bruins had Olympia jarenlang een echte voetbalman aan het roer. Wursten is anders. “Sjaak is een voetbalkenner en kent de clubs, spelers en trainers. Ik weet er geen één. En ik ben geen echte Olympia-man. Maar dat zie ik als een voordeel. Ik sta er blanco in.”

Natuurlijk heeft Wursten wel wat met voetbal. Jarenlang was hij actief als zaalvoetballer. Een kruisbandblessure maakte hier een einde aan. “Toen ben ik gaan volleyballen bij Allotria”, zegt Wursten. Hij was vervolgens maar liefst tien jaar voorzitter bij de volleybalvereniging uit Hasselt en merkte hoeveel waarde een sportvereniging voor mensen kan hebben. “Ik heb drie keer meegemaakt dat een lid is overleden. Dan hoor je zulke mooie dingen en merk je hoe belangrijk de vereniging voor het desbetreffende lid is geweest. Hartstikke mooi. Dat je als vereniging zo’n belangrijke functie mag hebben.” Allotria had destijds zo’n vijftig leden. Olympia is tien keer zo groot, maar volgens Wursten steekt de vereniging niet veel anders in elkaar. Ook bij Olympia ziet hij de mensen genieten. “Het is mooi dat mensen de hoofd vrij kunnen maken bij Olympia. Even bij de club hun vrienden ontmoeten en lekker voetbal kijken.”

Toen zijn zoons Robert en Elco bij Olympia gingen voetballen, kwam hij in aanraking met de voetbalvereniging uit Hasselt. Hij leerde de club kennen en werd ook actief binnen de vereniging. De afgelopen jaren was hij verantwoordelijk voor PR en communicatie, een functie die hij graag wil blijven uitoefenen en wil combineren met het voorzitterschap.

Wursten kreeg al diverse keren de vraag voorgelegd of hij als voorzitter nu ook steevast meegaat met het eerste team. “Maar ik wil me ook bij andere teams laten zien. Ik wil er voor iedereen zijn. Dat is mijn motto. Voor iedereen moet alles goed geregeld zijn en elk lid moet het naar zin hebben bij onze club. Alle teams moeten goed worden gefaciliteerd en je moet als voorzitter belangstelling tonen en je waardering uitspreken.” Volgens Wursten heeft de club de laatste jaren stappen gemaakt. “Er zit een mooie stijgende lijn in. De contacten tussen de lagere teams onderling en met het eerste en tweede zijn heel goed. Olympia is weer een hechte club.” Toch gaat een groep leden de club doorlichten. “Daar is helemaal niets mis mee. Deze leden hebben benadrukt dat er heel veel goed gaat bij Olympia, maar het kan altijd beter. Op weg naar honderd jaar Olympia willen ze dat er een gestructureerde vereniging staat. Dat is een mooi streven.”