Afbeelding
Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden gaat investeren in de accommodatie, maar wil zich niet in de schulden steken

Sport

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden gaat investeren in de accommodatie, maar wil zich zeker niet in de schulden steken. Daarom houdt de club op vrijdag 23 november een culinaire veilingavond om hiervoor geld te generen. Dat werd woensdagavond bekendgemaakt tijdens het Stamppotbuffet, de traditionele nieuwjaarsreceptie van Businessclub de Wetering van Sportclub Genemuiden.

Eigenlijk zou het Stamppotbuffet plaatsvinden op 5 januari, maar door het overlijden van Reind Breman, werd de nieuwjaarsreceptie afgelast. Afgelopen woensdag konden sponsors van Sportclub Genemuiden alsnog genieten van het Stamppotbuffet. Maar liefst 240 sponsors waren aanwezig. Zij genoten van conferencier Koop Sloop (Drost). Voorzitter Raymond van Dijk van Businessclub de Wetering: "Elk jaar is het een uitdaging om een geschikte hoofdgast te vinden voor de nieuwjaarsreceptie. Scheidsrechter Björn Kuipers was even in beeld. Maar die kostte 4500 euro voor 25 minuten. We betalen al veel geld aan de KNVB. Dat gaan we dus niet doen. Het moest goedkoop met de nadruk op 'koop'." Deze aankondiging was niet naar tevredenheid van de hoofdgast, waarna Van Dijk een nieuwe poging waagde en Koop Sloop met een daverend applaus werd binnengehaald. Sloop bracht de lacht volop in de zaal met zijn optreden.

Het grootste nieuws op deze avond had betrekking op de accommodatie van Sportclub Genemuiden. De club heeft voor een duurzame koers gekozen met 224 zonnepanelen. 120 daarvan staan inmiddels bij het hoofdveld. "Er is een betonvloer gestort. Daarop staan de panelen. De betonvloer zorgt voor meer stabiliteit. Daardoor kunnen de ballenvangers meer wind aan", aldus Van Lente. De andere panelen komen op het dak van de kantine. Op nieuwe dakbedekking worden binnenkort de zonnepanelen aangebracht. Dat dient voor 1 februari te gebeuren, anders vervalt de toegekende subsidie. Met de zonnepanelen hoopt Sportclub Genemuiden zeventig procent van de energiekosten terug te verdienen. "Maar als dat de helft is, doen we het al behoorlijk goed", aldus de voorzitter van Sportclub Genemuiden. Door de komst van de zonnepanelen is het noodzakelijk om de meterkast te vergroten. Volgens Van Lente is er sprake van een win-winsituatie, want alle werkzaamheden worden verricht door bedrijven die sponsor zijn van Sportclub Genemuiden.

In de nabije toekomst gaat Sportclub Genemuiden verder investeren in de accommodatie. "Er komen zes nieuwe kleedkamers en de sponsorruimte/bestuurskamer wordt uitgebreid naar 250 vierkante meter. Zo kunnen we in deze ruimte verschillende ruimtes creëren, waar iedereen bij Sportclub baat bij heeft. Ook de fitness-/ massageruimte wordt uitgebreid", aldus Raymond van Dijk. Tevens werkt Sportclub Genemuiden aan de realisatie van een videoanalysesysteem op het hoofdveld. Hierbij worden wedstrijden vastgelegd door twee camera's die zijn geïntegreerd in de lichtmasten. "Het systeem volgt de bal en hoeft niet te worden bediend", aldus Van Dijk.

Uiteraard hangt een bepaald kostenplaatje aan al deze investeringen. "Maar we willen ons niet in de schulden steken. We willen zo weinig mogelijk geld lenen." Daarom wordt op 23 november een culinaire veilingavond gehouden. "Onze kantine wordt dan omgetoverd tot een 'zevensterrenrestaurant'. Je zult het niet meemaken dat je nog iets herkent van de huidige kantine. Mensen kunnen tafels kopen. Het wordt een echt een avondje uit." Tijdens deze veilingavond kunnen bezoekers bieden op zogenaamde kavels, in de vorm aan aantrekkelijke prijzen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding