Myrthe Dorgelo en Pieter-Jan de Vries clubkampioenen bij ZvZwartsluis

Sport

ZWARTSLUIS – ZvZwartsluis hield afgelopen woensdag en vrijdag de jaarlijkse clubkampioenschappen Myrthe Dorgelo en Pieter-Jan de Vries mogen zich de clubkampioenen noemen van de zwemvereniging uit Zwartsluis.

Woensdag stonden de vlinderslag en de vrije slag op het programma. Twee dagen later werden de schoolslag en de rugslag gezwommen. Alle gezwommen tijden van alle zwemslagen werden bij elkaar opgeteld. Voor de zwemmers met het minste aantal punten, die dus in hun leeftijdscategorie het snelste hadden gezwommen, stond er een mooie beker te wachten. Voor alle deelnemers was er een herinneringsmedaille en een oorkonde. Ook waren er bekers voor de zwemmers met de meeste persoonlijke records (PR’s), gezwommen in het seizoen 2016-2017. Namens sponsor Tamek reikte de heer Driek de Goede de bekers en medailles uit. Hij benadrukte het belang van vrijwilligers in een vereniging.

De snelste ZvZ-zwemmers over vier afstanden waren Myrthe Dorgelo en Pieter-Jan de Vries.
Voorzitter Bert van der Linden van ZvZwartsluis riep ook nog de zes zwemmers naar voren die deelgenomen hadden aan de Jaargangfinales in Leiden: Emmelien Smelt, Rick Smelt, Diede Veld, Storm Boxum, Fay Boxum en Féline Sam. Alleen al meedoen aan deze officieuze Nederlandse kampioenschappen voor minioren is een bijzondere prestatie, zeker voor een kleine vereniging als ZvZwartsluis. Smelt werd kampioen op de 50 meter vlinderslag en Veld op de 100 meter schoolslag.

In november 2017 wist Emmelien Smelt een Regio Oost (Overijssel en Gelderland) record op de 100 meter wisselslag voor meisjes van 9 jaar, dat dateerde uit 2006, uit de boeken te zwemmen. Hiervoor kreeg zij een mooie oorkonde.

Begin dit jaar behaalde het ZvZ-estafetteteam gemengd, bestaande uit Emmelien Smelt, Diede Veld, Storm Boxum en Féline Sam, een Regio Oost (Overijssel en Gelderland) record op de 4 keer 50 meter borstcrawl onder de 11-jarigen. Voor deze bijzondere prestatie kregen zij een oorkonde van de KNZB.

Tot slot werd Myrthe Dorgelo nog in het zonnetje gezet. Zij had als enige ZvZ-zwemster deelgenomen aan de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen.

Als blijk van waardering waren er bloemen voor sponsor Tamek. Ook Katinka Vos kreeg een bloemetje. Zij was jarenlang de vaste speaker bij de thuiswedstrijden van ZvZwartsluis. Tot slot bedankte Bert van der Linden ook Henk Kuik voor zijn aanwezigheid als vaste fotograaf bij deze kampioenschappen.